yasli_ermeni_hocali_feto_karabag_manset_

O YAŞLI ERMENİ, HOCALI KATLİAMININ FAİLİ JONİK TEVOSYAN ÇIKTI! FETÖCÜLER SAVAŞ SUÇLUSUNU SAVUNDU!

DOSYATV.COM

Ermenistan medyasında “Azerbaycanlılar yaşlı bir sivile işkence ediyor” propagandası ile yayınladığı ve FETÖcü hesapların da kampanyaya destek verdiği videodaki kişinin Azerbaycan’ın aradığı savaş suçlularının 45. sırasında yer alan Jonik Tevosyan olduğu ortaya çıktı. Tevosyan, Hocalı katliamına katılmakla suçlanıyor.
Türkiye’deki Ermenilerin çıkardığı Agos gazetesi de, “Ermenistan söz konusu kişinin Şuşi’de (Şuşa) yaşayan 80 yaşındaki Jonik Tevosyan olduğunu açıkladı” şeklinde haber yaparak, şahsın Hocalı katliamı faili olduğunu doğrulamış oldu.

Hocalı’da 1990’ların başındaki katliamda onlarca sivili öldürdüğü için savaş suçlusu olarak aranan Jonik Tovasyan, 30 yıl sonra Azerbaycan askeri istihbaratı tarafından yakalandı.

Resmi vakıfları aracılığıyla Ermeni soykırımı iftirasını tanıyan ve bunu ilan eden FETÖ terör örgütünün firari üyeleri de Ermenistan’ın yalan kampanyasına destek olmuşlardı. Soykırım iftiracılarının başında gelen Bülent Keneş, Arlet Avazyan’ın haberini şöyle paylaşmıştı:

NİJAT NAMİGOĞLU ADLI BİR AZERİ GAZETECİ JONİK TEVOSYAN’IN
YAKALANMA HİKAYESİNİ DETAYLARIYLA ANLATTI