husnu_sungur_manset_muhammet_

“MUTLAK VEKİL” İDDİALI HÜSNÜ BAYRAMOĞLU, BİR FETÖCÜ İLE CANLI YAYIN YAPTI

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Bediüzzaman Said Nursi’nin Risale-i Nur Külliyatı ile ortaya çıkan ve kamuoyunda “Nurcular” olarak adlandırılan yapı, FETÖ’nün siyasi ve askeri “huruç” hareketlerinden sonra büyük bir iç sarsıntı yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu örgütü hedefe koyana kadar FETÖ ile içli dışlı olan Nurcu camianın önde gelen isimleri, son dönemde “anti-FETÖ” söylemleriyle gündeme gelse de pek inandırıcı bulunmuyor. Bu isimler arasında yer alan ve Bediüzzaman’ın “mutlak vekili” olduğu iddiası son bir yıldır Nurcu camida ciddi tartışmalara yol açan Hüsnü Bayramoğlu’nun FETÖcü Muhammed Sungur ile youtube ortamından canlı yayında bir araya gelmesi skandal olarak değerlendirildi. 70’li ve 80’li yıllar boyunca, “Fetullah Gülen’den Hz. İsa’nın kokusunu alıyorum” dediği bilinen Bediüzzaman’ın yanında bulunan isimlerden Mustafa Sungur’un, Gülen’i “Mehdi” olarak gören oğlu Muhammed Sungur ile Hüsnü Bayramoğlu, youtube canlı yayınında bir araya geldi. Merhum Mustafa Sungur’un vefat yıldönümünde yaşanan olay, FETÖ’ye muhalefet ettiğini ileri süren grup için “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” deyimini akla getirdi.  Diriliş Postası köşe yazarı Murat Çetin, Nur Cemaati içerisinde tartışma meydana getiren bir olayı köşesinde yazdı. Çetin’in, ölüm günlerinde yapılan merasimlerin, okutulan mevlitlerin ve verilen yemeklerin İslam dünyasında “sonradan icat edilmiş bid’atlar” arasında olduğuna dair yazısı üzerine Fetullah Gülen’i “büyük evliya” ilan eden Ahmet Akgündüz’le polemik yaşanmıştı.

FETHULLAH GÜLEN’İ “MEHDİ” OLARAK GÖREN
FETÖCÜ İLE HÜSNÜ BAYRAMOĞLU CANLI YAYIN YAPTI

İŞTE MUHAMMET NUR SUNGUR’UN FETULLAH GÜLEN’İ ÖVDÜĞÜ VİDEO

Murat Çetin dünkü yazısının bir bölümünde, “Evvela mevlid adı altında, üstat Bediüzzaman Said Nursi için toplanarak merasimler gerçekleştirilmeye başlandı. Devamında ise Hacı Hulusi Bey için aynı merasim düzenlendi. Şimdi ise Sungur ağabey başta olmak üzere, üstat Bediüzzaman Said Nursi’nin hizmetinde bulunan diğer kişiler için, aynı merasimi yapıyorlar. Dikkat edildiğinde, bu işin sonu gelmiyor ve arkası kesilmiyor” ifadelerini kullandı.

Hüsnü Bayramoğlu ile Muhammet Sungur’un birlikte katıldığı canlı yayının tanıtımı için, “Mustafa Sungur ağabey. Vefatının sene-i devriyesi, Hüsnü ağabey ile mevlid programı” ibareleri kullanıldı. Yayında Hüsnü Bayramoğlu’nun yardımcısı Muhammed Rıza Derindağ da yer aldı.

Mustafa Sungur ise Nurcular arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen’i “Hz. İsa ve Mesih” olarak gören isimlerin başında geliyordu. “Nursöz” adlı ortamdaki anma programına Mustafa Sungur’un oğulları, Muhammed Sungur, Nurullah Sungur ve torunu Ubeyd Sungur da katıldı.

İŞTE MUHAMMET SUNGUR’UN FETÖ’YÜ ÖVEN SKANDAL TWEET’LERİ

   

MUHAMMET SUNGUR’UN FETULLAH GÜLEN’E ZAMAN’DAKİ ÖVGÜLERİ

Muhammed Nur Sungur: Eften püften
suçlamalarla babamı da hapse atmışlardı

Özgür medyayı susturma operasyonunun ardından Fethullah Gülen Hocaefendi’ye atılan ‘silahlı terör örgütü lideri’ iftirasına tepkiler devam ediyor. İki yıl önce vefat eden Bediüzzaman’ın talebelerinden Mustafa Sungur’un oğlu Muhammed Sungur, iftiraların kendilerini derinden etkilediğini söyledi. “Hocaefendi 50 yıldır hizmetleri ortada olan, Türk’ün adını dünyada duyuran, bayraklaştıran bir insan. Bütün Türkiye’nin tanıdığı büyük bir din âlimi.” dedi. İki makale, bir haber ile diziden terör örgütü çıkarma gayretinin komik olduğunu vurgulayan Sungur, babasının da eften püften suçlamalarla 13 yıl hapis yattığını belirtti.

MUSTAFA SUNGUR’UN KIZI: HOCAEFENDİ’YE
YAPILANLARDAN ÖTÜRÜ BABAMIN KEMİKLERİ SIZLAR!