manset_trt_zehirli_salkim_mustafaaydin_

MUSTAFA AYDIN, TRT HABER’İN “FETÖ: ZEHİRLİ SALKIM” BELGESELİNDE

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümüne özel, TRT Haber tarafından hazırlanan “Zehirli Salkım” adlı belgesel, 11 Temmuz akşamı saat 20.30 yapılan ilk gösterimle yayınlanmaya başladı. 12 Temmuz pazar akşamı aynı saatte ikinci bölümü yayınlanan belgesel milyonları ekran başına topladı. DOSYATV.COM Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Aydın‘ın da görüşleriyle katkıda bulunduğu belgeselde FETÖ hakkındaki gerçekler ortaya konuyor.

Yapımcılığını Bilgen Yıldırım’ın yönetmenliğini Kemal Soğukdere’nin yaptığı belgeselin metin yazarlıklarını TRT editörleri Ahmet Bağçeci ve Köksal Akpınar üstleniyor. 4 bölümlük belgesel serisinde, Fetullah Gülen’in dini cemaat kisvesi altında bir terör örgütünü yıllar içinde nasıl adım adım oluşturduğu ortaya konuyor. Belgesel dizisinde, ana başlıklar halinde FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği kumpaslar, sızma teknikleri ve dini kavramları örgüt lehine nasıl kullandığı sergileniyor.

Belgeselin ilk bölümünde görüşlerine başvurulan isimler Genelkurmay İstihbarat Daire eski Başkanı Korg. İsmail Hakkı Pekin, Prof. Dr. Ahmet Keleş, gazeteci- yazar Oral Çalışlar, Dosyatv Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman gazetesi eski editörü Mustafa Aydın. Belgeselin ilerleyen bölümlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, örgütün hücre yapılanmasından diğer terör örgütleriyle ilişkilerindeki detaylara kadar kamuoyunca bilinmeyen noktaları anlatacak.

Necip Hablemitoğlu, Rahip Santoro, Hrant Dink ve Muhsin Yazıcıoğlu cinayetleri ile Dağlıca Saldırısı, Kozmik Oda, Balyoz ve Ergenekon kumpaslarının da konu edinildiği “Zehirli Salkım” belgeselinde, FETÖ’nün nasıl inanç sömürüsü yaptığı, kumpasları değişik gruplar içine sızdırdığı “mahrem üyeleri” eliyle nasıl organize ettiği, devletin ve diğer örgütlerin kılcal damarlarına nasıl sızdığı ve Türkiye’yi işgal planına nerede, kimlerle hazırlandığı da anlatılacak.

FETÖ ile mücadele eden isimlerden Emekli İstihbaratçı Albay Coşkun Başbuğ, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral da belgesele konuşan isimler arasında  yer alıyor.

TRT Haber tarafından darbenin 4’üncü yıl dönümüne özel olarak hazırlanan dört bölümlük “Zehirli Salkım” belgeseli, 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde de saat 20.30’da izleyiciyle buluşacak.

İŞTE BELGESELİN İLK BÖLÜMÜ:

İŞTE BELGESEL’İN 2’İNCİ BÖLÜMÜ: