feto_donmez_hamdullah_manset_yolsuzluk_atlanta_1

KENDİ ÜYELERİNİ DOLANDIRAN FETÖ’DE BİR İMPARATORLUĞUN “İÇE” ÇÖKÜŞÜNÜ İZLİYORUZ!

MUSTAFA AYDIN

DOSYATV / HABER-ANALİZ

“Bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” cümlesi tarihe geçmiş önemli bir sözü ifade ediyor. Bu söz, 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk kılıflı FETÖ hükümet darbesi öncesi ABD Ankara Büyükelçisi Ricciardone’nin ağzından çıkmıştı. AB büyükelçilerine Ankara’da konuşan Ricciardone, “Halkbank konusunda Türkiye’yi uyarmıştık, şimdi bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” demişti. 17-25 Aralık ve 15 Temmuz ihanetlerinde ABD’nin gönüllü taşeronluğunu yapan FETÖ örgütü, şu günlerde o cümlede Türkiye için temenni edilen ama gerçekleşmeyen felaketi kendi içinde “içe çökerek” yaşıyor. Perişan edilen örgüt üyelerinin ateş saçan tepkilerinden Fetullah Gülen dahil kurtulabilen yok. FETÖ mollalarının Gülen’i tarif ederken kullandığı sıfatlar olan, “mâsum”luk (hiçbir günahı olmamak) ve “masûn”luk (istese de günah işleyememek, günaha karşı korunmak) fikrine artık kimse inanmıyor. Büyü ve hipnoz geniş kitleler için bozulmuş durumda. Bugüne kadar vatana ihanet dahil kanunen “suç”; dinen “büyük günah” olan binlerce fiil konusunda tepkisiz kalan alt ve orta kesim, iş kendilerine de dokunup maddi mağduriyet ve dolandırılmalar cüretkâr şekilde yaygınlaşınca son dönemde isyan moduna geçmiş durumda.

Haftalardır dolandırıcılık olayları ve üst düzey mollaların kendilerinin de karıştığı milyonlarca dolarlık skandalları örtme çabalarıyla sarsılan FETÖ, “zirvesinden zırvasına” şaşkına dönmüş durumda. Gazeteci Ahmet Dönmez’in kişisel blogu ve youtube üzerinden yayınladığı haberlerle başını çektiği süreçte, FETÖ’nün en üst imamları ne yapacağını şaşırmış durumda. Dini sembol ve kavramları kullanarak Ahmet Dönmez ve onu destekleyenleri “hain, münafık, fasık ve casus” ilan eden mollalar, örgütün tarihinde hiç olmadığı kadar zora düşmüş durumda.  Üst düzey mollalar yolsuzluğa karışmak ve dolandırıcılıkları “nüfuz” kullanarak örtmekle suçlanıyor. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yerine kurulan AfSV’nin olayları küçülterek “örtücü”lük görevi üstlenmesi de tepkilerin dozunu artırıyor.

Birkaç ay önce Önder Aytaç’ın twitter adresinden başını çektiği ifşaat furyasında FETÖ’nün aktif olduğu tüm ülke ve şehirlerdeki imamlar “hırsız” olarak ilan edildi. İsim isim ifşa edilip, hangi imamın kiminle işbirliği içinde yolsuzluklara devam ettiği yazıldı. Aytaç’ın twitter Direkt Mesaj bölümünden gelen paylaşımları ve isimleri sansürlemeden ve “çek” etmeden yayınlaması şaşkınlıkla karşılanmıştı. İsyancılar yolsuzluklardan çok dolandırıcıların Pensilvanya merkezi tarafından hâlâ korunmasına ve itibar görmesine tepki gösteriyor.

ESKİ JANDARMA İMAMI HAMDULLAH BAYRAM ÖZTÜRK’ÜN HEDEF ALDIĞI AHMET DÖNMEZ:

“ÖZTÜRK’ÜN ÖRTMEYE ÇALIŞTIĞI “BAŞKA” İŞLERİ VAR!”

Gazeteci Ahmet Dönmez, Aksiyon Dergisi ve Zaman gazetesinde üst düzey danışmanlık yapan, Karanlık Karar Kurulu bölümleri ve kumpaslarla anılan Tek Türkiye Dizisi’nin konsept danışmanlığını yapan Hamdullah Bayram Öztürk’ün hedefindeydi. Öztürk, Dönmez’in yaptığı dosyalarla ilgili olarak “zamanlaması manidar” içerikli değerlendirmeler yaparak, Hucurat Suresi 6 ve 12’inci ayetler ışığında onu “yalan haber getiren fâsık” olarak ilan etti. Dönmez, dolandırıcılık vakasındaki isimlerin örgüt üst yönetimi tarafından sürekli ödüllendirildiğini, şikayetçilerin susturulduğunu söyledi. Dönmez, youtube yayınında şöyle konuştu:

“17/25 Aralık’ta cemaat “hırsız var, biz yolsuzluğa karşıyız” dedi. Bugün ise kendi içerisindeki dolandırıcılıklar için verdikleri tepkiye bakın. O günlerde, “herkes sussa Zaman susmaz’, Özgür basın susturulamaz” diyenler bugün bir gazeteciye “niye cemaat içerisindeki dolandırıcılıkları yazdın” diyor. Tahsin Gül denen kişi Antep, Antalya, Isparta, Endonezya ve ABD’de sürekli dolandırıcılıklar yapmış, şikayet edilmiş, ama sürekli yükseltilmiş bir kişi. Olayın backgraund’u bu. Yani bunlar yazılmayacak mı Hamdullah abi diyeyim, gazeteden tanıdığım için, kendisine gerçekten saygım, hürmetim vardı, ama son dönemde tanımakta güçlük çekiyorum. Neden bu kadar bazı şeyleri koruma üzerini örtme müdafaa etme yoluna gidiyor, belki bilmiyorum “gazetecilikle” değil de o dönem yapılan “başka işlerle” ilgisi vardır çekindiği!

Hamdullah Öztürk, benimle ilgili açıklamayı hem ilahiyatçı şapkasıyla hem de gazeteci kimliğiyle yaptığını söylüyor. “Ben 25 gazetecilik yaptım gazetede bulundum” diyor! Tabii ki kimseye nezaketsizlik yapmak istemem ama ben Hamdullah Öztürk’le bir gazetecilik tartışması içine girmem! Bu kadar ifade etmek istiyorum daha fazlası nezaketsizlik olabilir”

HAMDULLAH ÖZTÜRK’E FENOMEN İSİMLERDEN TEPKİ BÜYÜK

Tayfun Tuna, Fuat Baran, Edib Yazar, Yusuf Tahsin, Cumali Önal ve Aydoğan Vatandaş gibi birçok isim Atlanta dolandırıcılığı konusunda twit atmaya ve “mollaokrasi”ye sorular sormaya devam ediyor:

CEZAEVLERİNDE İSYAN PLANLAYAN SEZAİ KOD İSMAİL KOKUROĞLU’NU
HAMDULLAH ÖZTÜRK CANHIRAŞ BİR ŞEKİLDE SAVUNMUŞTU

Cezaevlerinde isyan planladığı ortaya çıkan Sezai kod adlı İsmail Kokuroğlu’na en büyük FETÖ’nün en üst düzey yöneticilerinden Hamdullah Bayram Öztürk‘den gelmişti. Öztürk, Kokuroğlu’nu savunmuş ve Ahmet Dönmez’e hakaretlerle cevap vermişti:

 

 

FETÖCÜLER ŞOKTA! AHMET DÖNMEZ, SORU ÇALMA YÖNTEMİNİ İFŞA ETTİ!

15 TEMMUZ ÖZEL DOSYASI: GÜLEN VE ÇETESİNİN DARBE ÖNCESİ KÜSTAH TEHDİTLERİ TEK TEK BELGELENDİ

TÜRKİYE’Yİ ÇÖKERTME PLANI YENİ DEĞİL! FETULLAH GÜLEN DE 1988’DEN BERİ İŞİN İÇİNDE

GRAHAM FULLER, FETULLAH GÜLEN, YALANLAR, HIZIR-MUSA KISSASI VE BİR DEŞİFRENİN HİKÂYESİ