ayasofya_feto_2014_tezgah_manset_1

İŞTE BELGELERİYLE FETÖ’NÜN 2014’TE REZİL OLDUĞU AYASOFYA TEZGÂHI!

MUSTAFA AYDIN

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

İstanbul’un fethinin sembolü tarihi Fethiye Camii’nden (Ayasofya) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da telekonferans sistemiyle katıldığı etkinlikler Yunanistan’la birlikte “Haçlı aşığı” Fetullah Gülen ve müritlerini de rahatsız etti. Resmi sitelerinden ve twitter hesaplarından geçtiğimiz ay “Ermeni soykırımını tanıyoruz” açıklaması yayınlayan FETÖ, bu kez sosyal medya üzerinden “Erdoğan halifeliğini ilan ediyor, Ayasofya’yı camiye çevirecek” sözleriyle Türkiye’yi Batı’ya şikayet etti.

Firari FETÖcülerden Today’s Zaman Avrupa eski temsilcisi Abdullah Bozkurt’un başını çektiği kampanyayı Bülent Korucu, Bülent Keneş, İhsan Yılmaz, Önder Aytaç, Emre Uslu ve “dış haberci” ekip başta olmak üzere binlerce FETÖcü destekledi. Abdullah Bozkurt, Erdoğan’ın “halifeliğini” ilan etmeye hazırlandığını iddia ederek, Haçlı ve Pagan zihniyetli Batı’nın sinir uçlarını Türkiye aleyhine harekete geçirmeye çalıştı. Bozkurt, şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanı #Erdogan’ın açıkladığı gibi, imam bu akşam Ayasofya’da Fetih Suresini okudu ve Kültür Bakanı da dinledi. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan Ayasofya, daha önce Osmanlı İmparatorluğu döneminde camiye dönüştürülmüş Yunan Ortodoks katedralidir. Cumhurbaşkanı, Ayasofya’dan canlı olarak yayınlanan dua yayınına katıldı. Erdoğan, imamın orijinal Arapça okuyuşu sonrasında, Fetih Suresi’nin Türkçe mealinin tamamını okudu. #Erdoğan, Ayasofya’yı tekrar camiye dönüştürmek istiyor.”

Abdullah Bozkurt’un paylaşımlarına Nedim Şener çok sert tepki gösterdi.

NEDİM ŞENER, 2014’Ü HATIRLATTI: FETÖ ÖYLE ALÇAKTIR Kİ, HEM İÇİNDE KUR’AN
OKUNMASINI BATI’YA ŞİKAYET EDER, HEM DE AYASOFYA AÇILSIN DİYE KAMPANYA YAPAR!

Gazeteci-yazar Nedim Şener, Ayasofya’da dün gerçekleşen Fetih Kutlamaları sonrası FETÖcülerin Türkiye’yi Batı’ya şikayet etmesi üzerine 2014’teki kumpas-kampanyalarını hatırlattı. Nedim Şener şöyle yazdı:

“Bu FETÖ’cüler öyle alçaktır ki; bugün Kur’an okunmasını oraya buraya şikayet ederler, 2014’te de sırf taktik gereği de ‘Ayasofya cami olsun’ diye kampanya yaparlar. Hatta ‘tuzluk’ milletvekili H. Yıldırım’a TBMM’de yasa önerisi verdirirlerdi. İşleri güçleri yalan, komplo, fitne”

 

YIL 2014:

FETÖ, KAMPANYAYI KENDİ AÇTI, SONRA “İSLAMCI ERDOĞAN, AYASOFYA’YI

AÇMAYA ÇALIŞIYOR” DİYE BATI’YA İHBARDA BULUNDU

Fetö, 2014’te twitter’da “Ayasofya açılsın. Zincirler kırılsın” diye bir kampanya yürüttü. Resmi hesapların desteklediği kampanya büyürken, FETÖ etkisindeki Burdur milletvekili Hasan Hami Yıldırım da Ayasofya’nın cami olarak açılması için Meclis’te teklif verdi. Görünüşte çok normal bir sivil toplum eylemi gibi gözüken olayın aslında bir FETÖ kumpası olduğu ortaya çıktı. “Cücük” beyinleriyle kampanyayı kendileri yapmalarına rağmen hükümete mâl edip bugün olduğu gibi o gün de Abdullah Bozkurt adlı firari hainin başını çektiği bir “dış haberler” çetesi eliyle Türkiye’yi Avrupa Birliği ve ABD nezdinde zor duruma sokmaya çalıştılar. Kumpas ve tezgah kısa sürede ortaya çıktı.

Sosyal medyada olaydan habersiz FETÖcüler, “Bu kampanyayı biz başlatmadık mıydı?” diye sormak istedi, susturdular. Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan gibi etkili yazarlar FETÖ’nün kumpasını deşifre edince kampanya balonu bir anda sönüverdi.

İşte FETÖ’nün sosyal medya “amiral gemisi” olup Yasin Kesen ve Kerim Gün tarafından yönetilen @sosyalpencere hesabının 2014 yılında idare ettiği ve FETÖcüler tarafından yapılan o kampanya ile ilgili tarihi kupürler.

2014 yılında FETÖ, sonunda rezil olsa da kendi yaptığı kampanyayı hükümete mâl edip, “Bakın İslamcı Erdoğan, Ayasofya’yı açmak için sosyal medyada kampanya yürütüyor” diye ihbar etti. Ve bundan utanmadılar. Zaten resmiyette, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde “cami” olarak kayıtlı olan ve 4 minaresinden de ezan okunan tarihî Fethiye (Ayasofya) Camii’nin fiiliyatta da cami olmasına ve içinde namaz kılınmasına Fetullah Gülen ve FETÖcüler karşı çıkıyordu.

Bir dönem böyle bir şeyi nasıl yaparlar diye havsalası alamayan FETÖcüler ve hadiseyi dışarıdan izleyen insanlar oldu. Ancak Fetullah Gülen zaman içinde yaptığı açıklamalarla onların şaşkınlıklarını giderdi, hangi düzeyde “haçlı aşığı” ve “uşağı” olduğunu tescilledi. Tarihte milyonlarca Müslüman’ın, hatta 4. Haçlı Seferi’nde Ortodoks Hıristiyanların bile kanını dökmüş, mabedlerde fahişe oynatıp, fuhuş yapmış, tarihin en vahşi ordularını oluşturan Haçlılar için yaptığı, “size ilişmezler, namusunuza dokunmazlar” şeklindeki açıklama her şeyi ortaya koyuyordu. Aytunç Altındal’ın, “Müslümanların içinde olup “in pectora” statüsünde ve Vatikan’ın ilan etmediği gizli bir kardinal var” sözü birçok insanın zihninde anlam buluyordu.

MAYIS 2014: İLK AŞAMA: SOSYAL PENCERE HESABI VE ZAMAN GAZETESİ KAMPANYAYI YÜRÜTÜYOR

KAMPANYA SANKİ FETÖ’NÜN DEĞİLMİŞ GİBİ YİNE ABDULLAH BOZKURT VE
FETÖ TROLLERİ, HÜKÜMET YAPMIŞ GİBİ TWİT ATIP
BATI’YA İHBARDA BULUNUYOR

ABDULLAH BOZKURT HAİNİ 2020’DE OLDUĞU GİBİ “HER YIL” DEVREDE VE SÜREKLİ İHBAR EDİYOR

ARDINDAN YENİŞAFAK VE AHABER’LE BİRLİKTE DİĞER MEDYA KUMPASI DEŞİFRE ETTİ. ANCAK FETULLAH GÜLEN, YARGIDAKİ HAKİM VE SAVCILARIYLA YENİŞAFAK’TA TEKZİP YAYINLATIP BİR DE DALGA GEÇTİ!

ERTUĞRUL ÖZKÖK, AYASOFYA KONUSUNDA FETÖ’YÜ SUÇ ÜSTÜ YAKALADI: HİÇ YAKIŞMIYOR!

İşte Ertuğrul Özkök’ün, “Hocam Bu söylentiler doğru mu?” başlıklı 7 Mayıs 2014 tarihli yazısı:

AHMET HAKAN 6 MAYIS 2014 TARİHLİ HÜRRİYET’TEKİ YAZISINDA
“AYASOFYA  KİLİSE OLSUN” DİYEN ZAMAN YAZARI ALİ BULAÇ’I İFŞA ETTİ

Ahmet Hakan Coşkun, 6 Mayıs 2014 tarihli yazısında FETÖcülerin Ayasofya konusundaki iki yüzlülüğünü Ali Bulaç üzerinden ele aldı. Coşkun, şöyle yazdı:

Ben sadece buradan Ali Bulaç’a seslenmek istiyorum: Ali Abi! Hani bir zamanlar “Ayasofya eğer ille de öz kimliğine döndürülmek isteniyorsa kilise olmalıdır, çünkü o yapının aslı kilisedir” diyordun ya… O görüşünü Zaman gazetesinde yeniden dile getirsene. “Cemaat” açısından ufuk açıcı olabilir.”

 

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI, “AYASOFYA KAMPANYASIYLA İLGİMİZ YOK” DİYE YALAN SÖYLEYEREK SUÇ ÜSTÜ HALİNDEN KURTULMAYA ÇALIŞTI

VATANDAŞ BU NUMARAYI YEMEDİ VE FETÖ’CÜLERİ SIKIŞTIRDI

 

 

GRAHAM FULLER, FETULLAH GÜLEN, YALANLAR, HIZIR-MUSA KISSASI VE BİR DEŞİFRENİN HİKÂYESİ

TÜRKİYE’Yİ ÇÖKERTME PLANI YENİ DEĞİL! FETULLAH GÜLEN DE 1988’DEN BERİ İŞİN İÇİNDE

15 TEMMUZ ÖZEL DOSYASI: GÜLEN VE ÇETESİNİN DARBE ÖNCESİ KÜSTAH TEHDİTLERİ TEK TEK BELGELENDİ

FETÖCÜLER ŞOKTA! AHMET DÖNMEZ, SORU ÇALMA YÖNTEMİNİ İFŞA ETTİ!

KENDİ ÜYELERİNİ DOLANDIRAN FETÖ’DE BİR İMPARATORLUĞUN “İÇE” ÇÖKÜŞÜNÜ İZLİYORUZ!

FETÖ’DE +18’LİK KAVGA! “SORULARI BİZİMKİLER ÇALMIŞ” DİYEN KENEŞ’İ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER

GÜLEN’İN SAĞ KOLU DR. KUDRET BİR TWİT ATTI, FETÖ’DE “YALANLARLA” DOLU “BAŞYÜCELER ŞÛRASI” TARTIŞMASI BAŞLADI