sarizeybek_darbe_manset_

HALK DARBEYE DİRENMESİN, EZAN VE SELÂLALAR OKUNMASIN DİYE ÇIRPINAN BİR İYİ PARTİLİ: ERDAL SARIZEYBEK

DOSYATV / ANALİZ

15 Temmuz gecesi milyonlarca insan FETÖ’nün hain darbesine karşı canlarını ve mallarını feda etmek üzere meydanlara ve stratejik mekanlara akın etti. Boğaz Köprüsü’nde havalimanlarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Vatan Emniyet önünde yüzlerce şehit verdik. O gece milyonlarca twit atıldı sosyal medyadan. Herkes birbirini hain darbeye karşı teşvik etti, mücadeleye çağırdı. Minarelerden yükselen ezan ve sela sesleri, NATO uşağı FETÖcülerin direncini kırdı. Hatta birçok yerde hain FETÖcü askerler minarelere ve hoparlörlere ateş etti sesi kesmek için. O geceyi tam tersi bir atmosferde geçirenler de vardı. TRT’de zorla okutulan Yurtta Sulh Konseyi bildirisini alkışla karşılayan, “sevindirik olan”lar hiç de az değildi. Eski asker Erdal Sarızeybek de halkın 15 Temmuz FETÖ darbesine direnmesine ve minarelerden okunan ezan ve selalara karşı olan isimler arasındaydı. Darbenin ilk anında “böyle darbe mi olur” diye güya alaycı yaklaşırken, FETÖ darbesinin bastırılacağı anlaşıldığında, “olmadığını ileri sürdüğü darbe”ye karşı halkın direnmemesini istiyordu. Darbe yoksa, halk “neye karşı” direnecekti ki?

Emekli tuğgeneral ve İYİ Parti üyesi Erdal Sarızeybek’in FETÖ’nün hain askeri kalkışması ânında yazdıklarını hep birlikte okuyalım. Lokantacısı, işportacısı, berberi, nalburu hâsılı “askerlik”le mesleki olarak hiçbir ilgisi olmayan yüzbinlerce insan tanklara karşı direnirken, mesleği askerlik olan Sarızeybek’in o gece yazdığı mesajlara bakıp nasıl tepki gösterdiğini anlayalım.

Sarızeybek en önemli mesajını daha sonra facebook’tan silmiş ama; takipçilerinin aynı tweet’i kopyalayıp tekrar tekrar paylaşması ve silmeyi unuttuğu twitter’daki diğer mesajları o geceki tavrını yeterince ortaya koyuyor.