kronos_yeni_manset_feto_yunanistan_biden_1

FETÖCÜ KRONOS SİTESİNDEN YUNAN AĞZIYLA MANŞET! MAVİ VATAN’I HEDEF ALDILAR

DOSYATV / ÖZEL HABER

Firari FETÖcülerin 15 Temmuz sonrası kaçtıkları ülkelerde kurdukları sitelerden olan Kronos, attığı manşetlerle Türkiye’ye olan ihanetlerini tescilliyor. Yunanistan, PKK ve DHPK-C’den sonra 15 Temmuz ihaneti sonrası FETÖcülere de kucak açmış durumda. 15 Temmuz darbesine karışıp askeri helikopterle sığınan hainler yanında binlerce FETÖcü de Yunanistan’da barınıyor. Haber sitelerinin ismine Yunanca Kronos adını seçen Fetullah Gülen’in müritleri, Yunanistan, ‘Mavi Vatan politikasından’ Joe Biden ile kurtulmayı planlıyor” diye manşet attı. Yunanistan’ın Kathimerini gazetesinin yorumunu alıntılayan FETÖcü Kronos sitesi, “ABD’de Demokrat aday Biden’ın seçildiği takdirde Yunanistan’ın Türkiye’nin “Mavi Vatan” politikasından kurtulacağını yazdı.

DOĞAN ERTUĞRUL-İSMAİL HAKKI PEKİN

Firari FETÖcü Doğan Ertuğrul’un yayın yönetmeni olduğu site künyesindeki bilgiye göre Viyana-Avusturya merkezli olarak yayın yapıyor. Doğan Ertuğrul önemli bir isim. Ertuğrul’u önemli kılan isim ise kendisine 18 Mayıs 2015’te röportaj veren dönemin Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin’di. Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski başkanı emekli Korgeneral Pekin, Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organı Zaman gazetesine konuşuyor, Türkiye’nin MİT‘in Suriye’deki unsurlara silah verdiği kampanyasına Zaman’dan destek oluyordu. Savcılık iddianamesine göre 17 Mayıs 2015 günü Kemal Kılıçdaroğlu ve Enis Berberoğlu Zaman gazetesini ziyaretlerinde Ekrem Dumanlı’dan MİT TIR‘larıyla ilgili görüntüleri almış, Berberoğlu bu görüntüleri Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a iletmişti. İsmail Hakkı Pekin’in, sanığı da olduğu Ergenekon davasıyla ilgili FETÖ’nün görüşlerine destek veren açıklamaları Doğan Ertuğrul’a yapması dikkat çekici bulunmuştu. Asıl en önemli nokta ise Pekin’in FETÖ’nün görünürde en büyük düşmanı olan, işledikleri tüm suç ve “günahları” onun üzerinden meşrulaştırdıkları Perinçek’in partisindeki 2. adam olmasıydı. Perinçek’in sağ kolu FETÖ’nün tam da istediği açıklamaları yapıyor, Türkiye’ye kurulan MİT TIR’ları kumpasına destek oluyordu.

 

İSMAİL HAKKI PEKİN’İN İMZASI TAHŞİYE KONUSUNDA DA VAR

TSK içinde herhangi bir faaliyeti olmayan sivil alanda da küçük bir Nur cemaati olarak bilinen Tahşiye Yayınevi’ne kurulan FETÖ kumpası 2009 yılının 6 Nisan günü Fetullah Gülen’in konuşmasıyla başlamıştı. Garip bir şekilde İsmail Hakkı Pekin imzalı bir belge (Kaynak: T24 sitesi) ise 13 Mart 2009 tarihini taşıyordu. 8 Nisan günü STV Tek Türkiye dizisi Karanlık Karar Kurulu diyaloglarında da yayınevinin adı hedef gösterilmişti. Daha sonraki bölümlerde de aynı hedef göstermeler devam ettikten sonra 22 Ocak 2010’da Tahşiye ve Rahle Yayınevleri grubu çevresine FETÖcü polis, yargı ve medya işbirliğiyle operasyon yapılmıştı.