atasoy_feto_mehdi_tokpinar_manset_1

FETÖCÜ İHSAN ATASOY’UN DA CEMİL TOKPINAR GİBİ GÜLEN’İ MEHDİ İLAN ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

DOSYATV / ÖZEL HABER

Uzun yıllar Nurcu camianın “Cevşen” bantlarıyla tanıdığı ve “kendisini genel Nurculuk” içinde gösteren İhsan Atasoy’un, gizli FETÖcü olduğu, bir toplantıda firari örgüt lideri Fetullah Gülen’i “Mehdi” ilan ettiği ortaya çıktı. Atasoy’un FETÖ’den soruşturma geçirdiği; ancak dosyanın henüz dava aşamasına bir türlü getirilmediği belirtiliyor. İhsan Atasoy, skandal ifadelerle dolu konuşmasında Fetullah Gülen’in “Hayat Dairesi’nin Mehdisi” olduğunu ve “bunda hiçbir şüphenin olmadığını” belirtiyor. Atasoy, FETÖ lideri Gülen’i Pensilvanya’da eşiyle birlikte ziyaret eden Ahmet Davutoğlu’nun da “Siyaset Dairesinin Mehdi’si” olabileceğini söylüyor. İşte İhsan Atasoy’un skandal konuşması:

İhsan Atasoy: Gülen Mehdi’dir

“Mesela siyaset dairesi. Bunlar çok büyük güç ister diyor Üstad. Asıl Mehd-i A’zam bunları yapamaz. Zaten bir avuç Nur talebesi ile bu büyük inkılâpların yapılması mümkün değil. Ama çığır açıyor ve gidiyor. Asıl ondan sonra o çığırın gelişmesiyle olacak hadiselerdir bunlar. Ordular kuvvetini istiyor diyor bu. Maddi güç ve şey ister. Bu ileride o çığırın devamı olacağını ‘hayat’ dairesinde de, ‘siyaset’ dairesinde de ‘mehdi misal’ insanların geleceğini söylüyor. Yani şimdi eserleriyle Fethullah Hocayı bir “hayat dairesi Mehdisi” gibi görebiliriz pekâlâ. Hiç bunda bir şeye gerek yok, beis yok. Ama siyaset dairesinin Mehdi’si belki gelecek. Fakat birisi hakkında sual işaretim var. Bu Davutoğlu biraz bana sual işareti koyuyor. Ama olsa olsa bunlar onun hazırlayıcıları olabilirler.”

ŞOK! İHSAN ATASOY, PENSİLVANYA’DA GÜLEN’İN MÜSAADESİYLE MOLLALARA DERS YAPMIŞ

14 Eylül 2017 tarihli Hürriyet’teki “Darbe Bylock’tan geliyorum demiş” başlıklı haberde İhsan Atasoy’un Ocak 2016’da Pensilvanya’da olduğu ve Gülen’in kendisine örgüt karargâhında mollaların huzurunda “ders yaptırdığı” ortaya çıkarılmıştı. O dönem FETÖ, elindeki medya organları ve sosyal medyadan açık açık darbe tehditleri yapıyor, “Az kaldı, gidecekler. Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Yavuz gelecek, dertler bitecek!” gibi paylaşımlar yapıyordu. Ahmet Davutoğlu’nun henüz başbakan olduğu o dönemde Boğaziçi Üniversitesi’nden talebesi olan dönemin Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici ile gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rağmen FETÖ ile özel ilişkiler geliştirdiği öğrenildikten sonra Mayıs 2016’da bir gün içinde başbakanlıktan istifa ettirilip ekibiyle birlikte tasfiye edilmişti.

Hâlen İstanbul’da yaşadığı öğrenilen İhsan Atasoy’un Pensilvanya’da üst düzey ağırlandığını ortaya koyan belge ise örgütün şifreli haberleşme için kullandığı Bylock yazışmalarında ortaya çıktı. Erzurum’da yapılan bir operasyonda FETÖ üyesi Esra Akay’ın cep telefonunda Bylock’tan gönderilmiş bir mesajda İhsan Atasoy’un Pensilvanya’daki örgüt karargâhında Gülen huzurunda yaptığı sohbet en ince detaylarına kadar anlatılıyordu. Atasoy, Gülen’in Bediüzzaman’dan sonra gelecek zât olduğunu diğer Nur cemaatlerine de söylediğini, ancak onların buna “homurdanarak” tepki gösterdiğini anlatıyordu.

İşte 9 Ocak 2016’da saat 13.03.24’de Esra Akay’ın da aralarında bulunduğu üyelere Melek Ak isimli “örgüt ablası”ndan gönderilen talimatların ve bilgi notlarının İhsan Atasoy ile ilgili bölümünün dökümü:

“1 Ocak Cuma ve 3 Ocak Pazar Bamteli olmadı. İhsan Atasoy burada. HE ona sohbet ettirdi. Üstad  hazretlerinden ve hatıralarından bahsetti. HE dua saatinde duaya çıkıyor. Son 4 gündür Ashab-ı Bedr okunuyor. İhsan abi okuyucu abilerden zannederim. ‘Diğer Nur talebelerine HE’nin üstatdan sonra gelen zat olduğunu delilleriyle anlatıyorum biraz homurdanıyorlar ama bir şey demiyorlar’ dedi. ABD’de 250 kişilik bir kampımıza katıldı. Geçen hafta yapılan tesbihattan çok etkilendiğini belirtti. “Üstat tesbihatı ara ara toplu ara ara münferit yaparmış. HE toplu yaptırıyor. bu insanlar tesbihatta ‘vebitalebeti’r- resaili’n-nur’ diye dua ediyor ama ‘Hizmet Hareketi’ne Nur talebeleri gözüyle bakmayanlar bu duadan istifade edemezler’ dedi ve ‘onlar adına hüzünlendiğini’ söyledi. 17 yıldır HE’yi görmediğini belirtti. Öğlen namazı sonrası karşılaşıp kucaklaştılar.

ATASOY’UN KAYYIMDAN BİR GÜN ÖNCE ZAMAN’DA YAYINLANAN YAZISI

İhsan Atasoy, son ana kadar Fetullah Gülen ve FETÖ medyasına destek olmayı sürdürdü. 3 Mart 2016 günü yani Zaman’a kayyım atanmadan bir gün önceki “Yıldız yağmuru” başlıklı yazısında ise Fetullah Gülen’i “büyük âlim” olarak ilan ediyor. Erzurumlu Mehmet Kırkıncı Hoca’nın Gülen’e destek olduğu için  “Sebep olan hayrı işleyen gibidir’ düsturuyla kıyamete kadar Hocaefendi’nin hizmetlerinden pay ve hisse alacaktır” diye yazdı.

 

ATASOY’DAN GÜLEN’E ŞİİR: KONUŞAN ADAM!

İhsan Atasoy’un Mehdi ilan ettiği Gülen için “Raculün Nâtık” yani “Konuşan Adam” adıyla şiir yazdığı da ortaya çıktı. Cihan Haber Ajansı ve bazı internet sitelerinden şiirle ilgili haberlerin silindiği anlaşıldı.

ATASOY’UN YAKIN ARKADAŞI TOKPINAR DA GÜLEN’İ 2014’TE MEHDİ İLAN ETMİŞTİ

Uzun dönem Yeni Nesil ve Yeni Asya çevresinde İhsan Atasoy ve FETÖcü Cemal Uşak’la birlikte Mehmet Fırıncı (Mehmet Nuri Güleç) ile hareket eden Cemil Tokpınar, 1991’de doğan oğluna “Fethullah” adını koyacak kadar Fetullah Gülen’in müridi idi. Tokpınar, 1 Ocak 2014 tarihinde twitter adresinden yaptığı çıkışla, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’i, şu sözlerle Mehdi ilan etmişti:

“Hocaefendi hakkında konuşmadan en azından “Küçük Dünyam” kitabını okuyun. 10 yıl sonra ‘Büyük Dünyam’ı okuyacaksınız zaten!

Firari olarak yurt dışına kaçan Cemil Tokpınar,  aynı tarihteki zincir twitlerinde, “Twitlerimi eleştiren bazıları,”Hocaefendi veli mi yani” diyorlar. Hem de velâyet-i kübra makamında bir veliyy-i kâmil ve vâris-i nebîdir.” diye yazmıştı.

FETÖ’DE MECZUP BİTMİYOR! DARBEDEN ÖNCE HAKİM KARAGÖZ GÜLEN’İ MEHDİ İLAN ETMİŞTİ

Gülen’i Mehdi ilan eden meczup hakim İlhan Karagöz de, kendisini Mehdi’nin habercisi Cehcah olarak ilan edip “Erdoğan, bütün vekiller ve işadamlarının gözaltına alınması için darbeden 10 gün önce resmi olarak mahkeme kararı çıkarıp UYAP sistemine yüklemişti. Meczup eski hâkim İlhan Karagöz, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan geçtiğimiz yıl ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.