charlie_hebdo_feto_destek_karikatur_manset_1

FETÖ, CHARLIE HEBDO’NUN PEYGAMBERİMİZE HAKARETİNE 5 YIL ÖNCE NASIL DESTEK OLDU?

MUSTAFA AYDIN

DOSYATV   / ÖZEL HABER

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (asm) hakaret eden karikatürlerini yeniden yayınlama kararı aldı. Dergiyi hedef alan 5 yıl önceki silahlı saldırıyla ilgili görülecek duruşmadan bir gün önce, 1 Eylül’de dergiden yapılan açıklamada “asla boyun eğmeyeceğiz, asla pes etmeyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

FETÖ, HAKARETİ SAVUNMUŞTU

5 yıl önceki skandalın Türkiye ayağında aynı rezil karikatürleri Cumhuriyet gazetesi de yayınlamıştı. Cumhuriyet’te yayınlanacak ilavenin basılacağı öğrenildiğinde şikayet üzerine emniyet güçleri matbaaya gitmiş; inceleme yapmış, basılı dergilerde o karikatürlerin yayınlanmadığı görülmüştü. Ancak o dönem FETÖ gözetiminde yayınını sürdüren Cumhuriyet gazetesi, polisi kandırmış, dünya çapında onlarca insanın ölümüne sebep olan karikatürleri Türkiye’yi karıştırmak adına Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan’ın köşelerinde yayınlamıştı. FETÖ medyası böylesine önemli bir dini konuda bile Müslümanların yanında değil Hz. Peygamber’e hakaret eden İslam düşmanlarının yanında saf tutmuştu. Ekrem Dumanlı, halkın tepkilerini ve Emniyet ve Adliye’nin olaya müdahalesini eleştirmiş, “karikatüre karikatürle cevap verilmesini” istemişti.

CUMHURİYET YAZARI IŞIK KANSU, KARİKATÜRLERİ PROTESTO EDİP
GAZETEDEN AYRILDI, ZAMAN GYY EKREM DUMANLI KARİKATÜRLERİ SAVUNDU!

“Cumhuriyet gazetesinin vicdanı” Işık Kansu, bu yüzden gazete yönetimine bayrak açarak gazetenin en kıdemli yazarı İlhan Selçuk’un bir dergah olan Hacıbektaş’ta medfunken Hz. Muhammed’e (asm) hakaret eden karikatürlerin Cumhuriyet’te yayınlanamayacağını yazmıştı. Cumhuriyet’in karikatürleri yayınlayarak “karanlık güçler” tarafından hedef haline getirildiğini belirterek, yazılarına ara verdiğini duyurmuştu. Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ise, polislerin Cumhuriyet gazetesi matbaasına gitmelerini eleştirmiş, İslam düşmanlarının yanında saf tutmuştu. Efendimiz’e (asm) hakaret içeren karikatürleri kendi köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya iki yıl hapse mahkum edilmişti.

İŞTE CUMHURİYET YAZARI IŞIK KANSU’NUN GAZETESİNE TARİHİ TEPKİSİ

İŞTE ZAMAN’IN VE EKREM DUMANLI’NIN İSLAM DÜŞMANLARINA DESTEĞİ

Charlie Hebdo saldırısında ne olmuştu ?

Fransa’nın başkenti Paris’te, 7 Ocak 2015’te, Said ve Şerif Kouachi kardeşler mizah dergisi Charlie Hebdo’nun binasını basarak 8’i gazeteci, 12 kişiyi öldürmüştü. Saldırıdan iki gün sonra, polisler saldırganların etrafını bir matbaada kuşattı. Aynı gün, Amedy Coulibaly adındaki bir kişi de bir Yahudi marketini bastı ve Kouachi kardeşlerin serbest bırakılmasını istedi. Amedy Coulibaly rehin aldığı 4 kişiyi öldürdü. Polis operasyonunda hem Kouachi kardeşler hem de Coulibaly ölü olarak ele geçirildi.