mutercimler_manset_feto_stv_think_tank_2

EROL MÜTERCİMLER DOSYASINI AÇIYORUZ! MÜTERCİMLER, FETÖ’NÜN THİNK TANK’INDA NE İŞİN VARDI?

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Yaptığı sansasyonel çıkışlar ile ünlü Erol Mütercimler, İmam-Hatiplerle ilgili yine skandal sözleriyle gündemde. Yıllardır TV’lerde yaptığı programlarla kendisini “stratejist” olarak lanse eden ancak sadece dış kaynaktan tedarikli fizik öğretmeni-binbaşı olan Mütercimler dosyasını açıyoruz. Bugüne kadar yaptığı felaket tellallıkları fos çıkan, Türkiye’nin başına geleceğini ileri sürdüğü belaları “keyifle öngörmekten” zevk alan Mütercimler, FETÖ’nün en has üyelerinin dostu olarak karşımıza çıkıyor.

Son yıllarda, “2019 yılında bölgede su gibi kan akacak, 2019 yılında oluk oluk kan akacak”, “Türkiye savaşa girecek”, “Dolar 10 TL olacak”, “Bankadaki mevduatlar dondurulacak” şeklinde tam da FETÖ ağzıyla felaket tellalığı yapan Mütercimler’in skandalları bunlarla sınırlı değil.

“S-400’ler hiçbir şekilde Türkiye’ye gelmeyecek!” diye çok yüksek perdeden ahkâm kesebildi mesela. S-400’ler geldi, mürettebatı eğitimlerini tamamladı ve her haliyle şu an kullanıma hazır. Peki Mütercimler, tümü fos çıkan bu kehanetleri sonucu yüzü kızardı mı? Tabii ki hayır. Çünkü tek sermayesi o.

Erol Mütercimler, “ağzı açık” laiklik delisi Kemalistleri, sürekli ve sistematik şekilde trolleyen sıradışı ve başarılı bir isim.

O tüm öngörüleri boş çıkan bir “yalancı çoban”. Ancak her yıl mitralyöz gibi birbiri peşi sıra “tahmin”lerde bulunduğu için illa bir tanesi çıkar ve onunla kendisini avutmaya çalışır.

RENKLENDİRMENİN HANGİ TONU ACABA?

Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın o göreve gelmeden önce kişisel gazetecilik tarihinde belki de tek “muhabirliği” bu haberdir. O da masabaşı! Haber, FETÖ’nün yeni kurduğu Niagara adlı “düşünce kuruluşu”nu anlatıyor. 28 Şubat sürecinin en sıcak geçtiği bir haftada, 24 Ocak 1997 günü kuruluşu gerçekleşen Niagara’da kimler var? Listeye bakarsanız o kesimin “dışında” bir tek isim gözüküyor: Emekli öğretmen-binbaşı “kemalist” Erol Mütercimler! Mütercimler’in, 28 Şubat süreci içinde FETÖ’nün think tank’ında acaba ne işi var?

 

FETÖ İMAMI, FETTAH TAMİNCE’YE NE DEDİ?

2014 yılı Mart-Mayıs aylarında Zaman gazetesi hissedarı olan Fettah Tamince, yargılandığı davada FETÖ’nün Antalya imamı Hasan Tarık Şen ile görüşmesini şöyle aktarıyordu:

“Balyoz soruşturmaları yapılırken ben bunlara ‘çok ileri gidiyorsunuz’ dedim. Hasan Tarık Şen bana “Bu çok büyük bir mesele, sen bunu algılayamazsın. Bizim bazı arkadaşlarımız da bunlarla birlikte cezaevinde yatıyor. Sen bunları anlayamazsın. Bunlar büyük fedakârlık gerektiren şeyler’ dedi.”

Bunun adı FETÖ jargonunda “renklendirme”. Ne gibi? CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Fatih Gürsul, YARSAV Başkanı Murat Arslan, Türk Solu dergisinin başındaki Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve … gibi..

EROL MÜTERCİMLER Mİ, TROL MÜTERCİMLER Mİ?

Mütercimler, 28 Şubat sürecinin en civcivli zamanında “bir eski asker” olarak, STV’de Tarih Yargılanıyor diye program yaptı-yapabildi. Emekli ve “Kemalist” bir askerin, hem de 90lı yilların sonunda, Fetullah Gülen’in Samanyolu TV’sinde program yapmış olmasına bir “mim” koyalım. Mütercimler, STV’de program yaparken kendi kesiminden Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu gibi isimler canlarıyla bedel ödüyordu.

Mütercimler, “Paraya ihtiyacım olduğu için STV’de çalıştım” diye izah etmeye çalıştı bu durumu. Bir yeraltı militer ve para-militer örgüt olarak Ergenekon adını ilk duyuran oydu, daha sonra o davanın mağdurlarıyla birlikte Halk TV’de program yapabildi.

Daha da garibi Fetullah Gülen’in STV’sinden sonra Haydar Baş’ın Meltem TV’sinde de program yapabildi; hem de yanındaki tarikat erbabının Haydar Baş’ın büyük ekonomi teorilerini, Putin’e ekonomi dersi verdiğini, herkese on bin TL vatandaşlık maaşı bağlayacağı gibi zırvaları itiraz etmeden dinleyip kafa sallayarak.

Mütercimler, 1954 Kars doğumlu. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Bu okulu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hesabına okuduğu için öğretmen /subay olarak 16 yıl fizik öğretmenliği yaptı. Nerede? Deniz Astsubay Okulu’nda. Bir ara Deniz Müzesi Müdürlüğü görevinde bulundu. Emekliliğini istedi ve Avustralyaya gitti. Burada “strateji” nerede? Ne “harbiye”de okumuş, ne “harbiye”de ders vermişken, “kurbay subay” edasıyla hiçbiri tutmasa da stratejik analizler yapmaya hâlen devam ediyor.

ÇANKAYA’DA BULUŞAN LAİK KADINLARIN VAİZİ: MÜTERCİMLER!

Son yıllarda Başkan Erdoğan’ın Beştepe’de kafileler halinde Anadolu’nun dört bir yanından gelen muhtarlarla buluşması eleştiriliyor ya, meğer benzer bir buluşma Ahmet Necdet Sezer döneminde “laik kadınlar” için yapılmış. Çankaya Köşkü’nü ziyaret eden “laik cumhuriyet kadınlarına” defalarca konuşma yapmış Mütercimler. Hangi sıfat ve yetkiyle hem de “Çankaya”da bu buluşmaların “laik vaizi” olabilmiş henüz bilemiyoruz. Bu olayı da kendisinin itirafıyla yıllar sonra öğrenebiliyoruz.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI İZAH EDEBİLMEK İÇİN KENDİNİ HELAK EDİYORDU

Mütercimler, “Türbanlı öğrenciler üniversiteye girerse diğerleri üstünde bir baskı oluşur, o yüzden devlet, türbanlıların eğitim hakkını engelleyerek aslında bu başı açıkların özgürlüğünü laiklik çerçevesinde savunuyor” diyebilmiş bir “demokrat”!

FETÖ NEREYE MÜTERCİMLER ORAYA!

Mütercimler’in kulağına kimlerin üflediğini anlayabilmek ve pek yakın çalıştığı FETÖ’ye mücavir lobiyi anlayabilmek açısından önemli bir anekdot: Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adı sanı bilinmezken cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildiği 16 Haziran 2014 tarihinden aylar önce 9 Nisan 2014’te Halk TV’de Komplo Teorileri adlı programda muhalefetin adayının Haşim Kılıç, Sami Selçuk veya Ekmeleddin İhsanoğlu olacağını ilan edebilmişti. Bu isimlerin bugün hangi siyasi lobi ile irtibatlı olduğunu izah etmeye gerek var mı?

Habertürk kanalındaki bir yorumunda “Bizim korktuğumuz AKP’nin İslamofaşist bir partiye dönüşmesidir” diyerek, tam da Siyonist lobinin ve şimdilerde FETÖ’nün kullandığı terimi tercih etmesi dikkat çekicidir. Kullandığınız terimler hele bir lobinin türettiği ve yayılmasına gayret ettiği terimler, sizi ele verir. Mütercimler, bugüne kadar defalarca darbe ve muhtıraya imza atmış kesim için “Kemalistofaşist” ya da “Kemalofaşist” diyebilir mi? Dense nasıl karşılar acaba? Bir dini tanımlayan kelimeyi negatif bir sıfatla bu kadar cüretkârca yanyana getirebilmesi içinde bulunduğu lobiyi yeterince tarif etmiyor mu? Mütercimler, düşüncesiz mi, saygısız mı yoksa düşman mı? Dünyanın birçok bölgesinde kan ve gözyaşına sebep olmuş, dünya savaşlarına ve katliamlara yol açmış iki dinin müntesipleri için “Hıristiyano-faşist” ya da “Judeo-faşist” ibarelerini kullanabilir mi acaba? Aklından bile geçirmeye cesaret edemez!

KÜRESEL GÜÇLER VE FETÖ’NÜN DARBE VE İÇ SAVAŞ TELLALI

Mütercimler, Halk tv canlı yayınında, “15 temmuz 2016, bir darbe provasıydı ve öncüydü, arkası gelecek. Çavuşesku gibi Erdoğan’ı idam edemediler ama şimdi Miloseviç gibi uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önünü açmaya çalışacaklar.” diyordu. Bu ne cür’etti, bu ne “temennili” kehanetti!

Mütercimler, RS FM’e (Rusya’nın Sesi (Sputnik Türkiye) konuştu. Tarih 12 Aralık 2016. Bakın Mütercimler, Rus radyosuna neler söylüyordu:

“Çok değil en geç 2020 gibi Türkiye’de iç savaş çıkacak. Bölünme sonrası hangi tarafta İngilizce konuşulacaksa şimdiden o tarafa taşınayım. Bu saatten sonra ikinci bir yabancı dil öğrenemem!”

İŞTE MÜTERCİMLER’İN BİRÇOĞU “FOS” ÇIKAN FELAKET TELLALLIĞINA VE HAKARETLERİNE AİT ÖRNEKLER

 

FETÖ ADINA PERİNÇEK’E 5 MİLYON DOLAR TEKLİF EDEN STV ÇALIŞANI: EROL MÜTERCİMLER!