dw_turkce_mirgun_banu__manset_orgut_sempatizani_1

DW TÜRKÇE, “ÖRGÜT” SEMPATİZANI “GAZETECİLER” ELİNDE ZAVALLI DURUMDA!

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Türkiye karşıtı yayınlarıyla bilinen DW Türkiye’nin, yaptığı haberlerde Halk TV ve Sözcü üslubunda yayın yapması dikkat çekiyor. Banu Güven, Nevşin Mengü ve Mirgün Cabas gibi politik muhalif ve “sol örgüt” sempatizanı isimlerin “gazeteci” kimliğiyle çalıştığı DW Türkçe, spekülatif ve yönlendirici haberleriyle öne çıkıyor. DW Türkçe’nin Türkiye’nin her önemli meselesinde gerçekleri gizleyerek muhalif bir söylem oluşturma çabaları, okurları tarafından “alaycı” üslupla eleştiriliyor.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan DHKP-C’li teröristlerin eylemini meşrulaştırmasıyla bilinen Mirgün Cabas, DW Türkçe’nin muhalif yayınlarının başında bulunuyor.

DW TÜRKÇE, DOĞU AKDENİZ’DE YUNANİSTAN’IN BİLE İLERİ SÜREMEDİĞİ GÖRÜŞÜ GERÇEK DİYE SUNDU

Doğu Akdeniz konusunda görüş aldığı bir şirket, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki taleplerini “akla hayale gelmedik” kelimesiyle tanımlıyor, DW Türkçe de bunu bir gerçekmiş gibi okurlarına sunuyor. Ama bir takipçisi o konudaki gerçeği iki cümle içine sıkıştırıp DW Türkçe’yle alay etti.

“DÜŞÜNÜLMESİ MÜMKÜN DAHİ OLMAYAN” NE DEMEK?

DW Türkçe, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de Yunanlı siyasetçilerin de teyit ettiği hakkını yok sayabilen bir cümle kullanabiliyor. Herkesi kör, âlemi sersem sanabiliyor. Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de bir hakkının olmadığı ile bilgiyi bir okurları biraz da rencide ederek haberin altına ekliyor.

MAKSAT MÜSLÜMANLARA HAKARET EDEBİLMEK

Fatih Nurullah adlı Oda TV’nin parlattığı sahte şeyh, bir sapıklık ile gündeme geliyor DW Türkçe, tek satır Osmanlıca okuyup yazamayan “Tarikatlar Uzmanı” Tayfun Atay’a yorum yazdırıyor. Mirgün Cabas, Atay’ın, “Yüzde 90’ı okuma yazma bilmeyen cahil gürûh” sözünü kendi canlı yayınında kullanmasına izin veriyor.

SURİYE’DEKİ SURİYELİDEN MEDET UMMAK!

Suriye konusunda yaptığı haberlerle Nusayri azınlığa dayanan Esed rejimini savunan DW Türkçe, “Suriye’deki Suriyeliler” gibi ilginç bir kavram kullanarak oradaki ahaliye Türkiye’yi soruyor. Aldığı cevaplardan ve oradaki “Müslüman Türkiye” imajından rahatsız olmuş olmalılar ki, “Nerede laik Türk devleti” başlığını tercih ediyorlar.

 

DW TÜRKÇE’YE GÖRE, HER DEVLETİN SIRLARI OLABİLİR, AMA TÜRKİYE HARİÇ! 

DW Türkçe, MİT mensuplarının kendilerine ve ailelerine ait gizlenmesi gereken özel bilgileri “bilerek” ifşa eden ve bu yüzden ağır cezalara çarptırılan ODATV ekibini başından beri ateşli şekilde savunda. O süreçte her gün peş peşe haberler yapıldı, videolu röportajlar yayınlandı. Bu konuda Halk TV, Tele 1 TV ve Sözcü, DW Türkçe’ye yetişemedi.

DW TÜRKÇE’NİN ARTIK “TAKINTILI SOL ÖRGÜT SİTESİ”
HAVALI ARTIK KOMEDİYE DÖNEN HABERLERİNDEN ÖRNEKLER