yahudi_dogan_kasadolu_siyonist_manset_salom_

DOĞAN KASADOLU UYARDI: TÜRKİYE’DEKİ YAHUDİLER KİRLİ ALGI OYUNUYLA HEDEF HALİNE GETİRİLİYOR

MUSTAFA AYDIN

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Almanya’nın devlet kanalı Deutsche Welle, Türkiye’de aleyhindeki algı operasyonlarına devam ediyor. İstanbullu Yahudi gençlerle yaptığı video-haberde Türkiye aleyhine gerçek dışı ifadelere yer verdi. Deutsche Welle’e konuşan Şalom gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ivo Molinas ile yazar Rıfat Bali’nin sözleri provokasyon olarak yorumlandı. Türk vatandaşı Musevi iş adamı Doğan Kasadolu, Türkiye’yi “güvensiz ülke” olarak lanse eden DW’ye ve habere konuşan Türkiyeli Yahudilere sert tepki gösterdi. Kasadolu, şahsi twitter hesabından yaptığı açıklamada, Ivo Molinas’ı istifaya, Rıfat Bali’yi de özür dilemeye davet etti. Kasadolu, şu açıklamayı yaptı:

“Yahudi dinine mensup vatandaşlarımızın güzel Türkiye’mizde ibadetlerimizi ve eğitimlerimizi özgürce yerine getiriyor olmamıza, can ve mal güvenliğimizin Anayasamızın güvencesinde olmasına, Corona hastalarımızın iyileşmeleri için tüm Devlet birimlerimizin gösterdikleri ve göstermekte oldukları candan özen ve hassasiyetlerine rağmen pek çok çirkinlikler yanında Türkiye’deki Musevilerin her an ölümle burun buruna oldukları şeklinde gerçek dışı algılar yaratmak maksadı ile Alman Deutsche Welle’nin organize ettiği kirli algı operasyonunda canım Ülkem Türkiye’mizi hedef alan külliyen yalanlarla dolu programda yer alanlar; Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yönetim Kurulu Başkanı Ivo Molinas’ın bu görevden istifası ile; Yazar Rıfat Bali ile birlikte asil Türk Milletinden özür dilemeleri için ihbarda bulunuyorum.”

MOLİNAS ÖZÜR DİLEDİ

Doğan Kasadolu’nun twitter’da yaptığı açıklamaların bazı internet sitelerinde haberleştirilmesi üzerine Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ivo Molinas, “özür” açıklaması yayınladı.

TÜRKİYE’DE İBADET ÖZGÜRLÜĞÜ YOK ALGISI

Can Ertuna’nın hazırladığı, Özge Artunç, Gökhan Yivciğer, Jülide Ayık ve Işıl Nergiz’in editörlüğünü yaptığı “Türkiye’de Genç Yahudi Olmak” başlıklı önyargı dolu haberde genç Yahudilerin “Yahudi karşıtlığı yüzünden” Türkiye’den ayrılmak istediği öne sürüldü. Şalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas, “Burada gelecek görmeyen gençler, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra Türkiye’yi terk ediyorlar.” ifadelerini kullandı. B.P adlı bir genç ise, “İstanbul benim evimdir ama artık bitti” yorumunda bulundu. Müslümanlar, Yahudileri her an katledebilir algısı pompalayan DW’ye konuşan B.P adlı bir Yahudi genç, Türkiye’de Yahudiler olarak can güvenlikleri olmadığını ileri sürdü:

“Şu anda Beyaz Türkler de bizle aynı endişede ama bu bizde uzun zamandır var, yeni bir şey değil. Bizim başımıza kötü bir şey gelir ve yapıldığıyla kalır.”

SİYONİST GENÇ, TÜRKİYE’Yİ SAVUNAN YAHUDİ ARKADAŞINDAN RAHATSIZ OLDU

Hiç aklında yokken İsrail’e yerleşmeye karar verdiğini belirten B.P adlı Yahudi genç, Türkiye’nin güvensiz, İsrail’in ise son derece güvenli, iş imkânları bol ve cıvıl cıvıl olduğunu ileri sürdü. Röportajda görüşlerine başvurulan başka bir Türkiyeli Yahudi genç ise B.P’nin “aliya-göç” özendirmeli propaganda içerikli görüşlerinin tam tersini dile getirdi. İsrail’in güvenli olmadığını ifade eden M.Y’nin sözlerinin B.P’yi rahatsız etmesi (Dk: 08:41)röportajın dikkat çeken kareleri arasındaydı:

M.Y: 

“İsrail beni hiç çekmiyor. Kültürü, yaşam tarzı, opsiyonları, çekmiyor, bana çok farklı bir yaşam stili geliyor. İstanbul gibi bir yerde büyüdükten sonra… O yüzden oraya yokum. Sürekli bombalanma tehlikesi. “Sığınaklara inelim, evimizde sığınak olsun.” Yani bu baskıda yaşamak beni mutlu etmez. Burada kendimi güvenli hissetmiyorum, o ayrı konu. Ama orada sığınak psikolojisi yaşadım ve hiç, hiç iyi değil yani.” (Dk: 08:22)

TÜRKİYE’DE YAHUDİ DÜŞMANLIĞINI KÖRÜKLEMEK İÇİN YENİ BAŞLAMIŞ ÖZEL BİR GAYRET VAR

Haberde, İsrail, Türkiye’deki Yahudilerin kaçacağı en güvenli yer olarak gösterildi. Yahudi yazar Rıfat Bali, Hasidik Yahudilerin bile tepki gösterdiği İsrail’e olan Türkiye’deki haklı eleştirileri “Yahudi düşmanlığı” olarak tanımladı. Ivo Molinas, Bali ve röportajda görüşlerine yer verilen B.P adlı Türkiye Yahudisi gencin İsrail’e dönük “aliya”yı (göçü) özendirmeye dönük klasik “propaganda” içerikli sözleri dikkatlerden kaçmadı.

DW’NİN HABERİ ÜZERİNE TÜRKİYELİ YAHUDİLERİN TWİTTER’DAKİ YORUMLARI