selahattin_yurtlu_manset_dosyatv_haber_20ocak21

Darbe Tehditçisi İmam Yurtlu, Deli Numarası Yapmış! ‘Asker Ağam Gelecek, Zenginler Öldürülecek, Ülke İşgal Edilecek’ Sözleri Normalmiş!

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Sosyal medya hesabından, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖcü mollaların yaptığı çağrılarla benzer nitelikte bir video yayınlayan Beylikdüzü Hz. Hamza Camii imamı Selahaddin Yurtlu hakkında, Büyükçekmece Başsavcılığı tarafından ‘görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma’ suçundan re’sen soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Yurtlu’nun 2006 yılından beri psikolojik tedavi gördüğünü söylediği ortaya çıktı. Deli numarası yaparak kurtulmaya çalıştığı öğrenilen Yurtlu’ya kimlerin silah ruhsatı temin ettiği merak ediliyor. Yurtlu, sorgusunda darbe imasında bulunmadığını öne sürdü.

İstanbul Beylikdüzü Müftülüğüne bağlı Hz. Hamza Camii’nde görevli imam Selahaddin Yurtlu’nun sosyal medya hesabından ‘darbe’ imalı videolu paylaşımı üzerine, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma’ suçu kapsamında jet hızıyla re’sen soruşturma başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen Yurtlu, evinde yakalanarak 1 gün boyunca sorgulandı. Gözaltına alınan Yurtlu’nun telefonlarına incelenmek üzere el konulurken, evinde bulundurma ruhsatlı bir de silaha rastlandı.

YURTLU’NUN, TEHDİTLERİNİ MİNBERDE YA DA KÜRSÜDE YAPMAMASINA
RAĞMEN İLGİLİ YASA KAPSAMINA ALINMASI DİKKAT ÇEKTİ

Yurtlu, ifadesi sonrası ‘görevi sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma’ suçuyla ilgili, kanunda tutuklama yasağının öngörülmesi nedeniyle 2 adli kontrol talebiyle Büyükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Savcılık iki adli kontrol talebinde bulundu. Bu taleplerden biri yurt dışı çıkış yasağı. Diğeri ise 2017 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan ‘Kendi dilinden FETÖ, Örgütlü Bir Din İstismarı’ adlı eserin okunması. Yurtlu’nun yaklaşık 10-12 ayrı video halinde yaptığı skandal konuşmalar sosyal medya üzerinden ve dini içerikli değil. Yurtlu’nun zenginlerin öldürüleceği, darbe olacağı, kendi sözleri dinlenmezse Türkiye’nin işgal edileceği ve 18 Ağustos’a kadar “işin biteceği” yönündeki sözleri kürsüde yada minberde söylenmiş değil. Mesai saatleri ve cami dışındaki skandal sözlerin “din hizmeti” ve “görevi” ile bir ilgisi bulunmuyor. Bunlara rağmen Yurtlu’nun ilgili koruyucu yasa kapsamına alınması dikkat çekti. Yurtlu, hakimlikteki sorgusunun ardından FETÖ’nün anlatıldığı kitabın okunması ve yurt dışı çıkış yasağı tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

2006’DAN BERİ PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan’ın haberine göre, Yurtlu, ifadesinde 25 yıldır imam olduğunu, 1 ay kadar önce tayininin Küçükçekmece’ye çıktığını belirtti. 2006 yılından beri psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Yurtlu, 2020 yılı içerisinde ‘karışık anksiyete ve depresif bozukluk’ teşhisi kapsamında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden aldığı istirahat raporunu soruşturma birimlerine sundu. Yurtlu’nun psikiyatrik tedavi için 4 tane ilaç kullandığını söylediği öğrenildi.

DARBE İMASI YAPMAMIŞ!

Yaptığı ‘darbe imalı’ konuşmanın, ortadan kesilerek yayınlandığını iddia eden Yurtlu, “Bu vaazımda ben kesinlikle darbe iması yapmadım. Konuşmalarım kesilerek böyle bir şey demişim gibi ortam yaratılmış. Konuşmamda hükümetimiz, devletimiz hakkında kötü bir şey söylemedim” dedi. Halbuki, “Sözlerimi dinlemezseniz, ülkeniz kâfirler tarafından işgal olur. Fakirler ağzınızdan girer, kıçınızdan çıkar” ifadelerini kullanmıştı.

Yurtlu, “Fakir fukara tamamen kurtulacak. Çok az kaldı. Sıra zengin kardeşlerimizin sünnetinde. Ben size ne dedim? SÜNNET BAŞLIYOR! SÜNNET MERASİMİ. LOKUMLARI HAZIRLAYIN.” demişti.

ÖZÜR DİLERKEN BİLE AŞİRETLER ARASI KAN DAVASI TEHDİDİNDE BULUNDU!

Skandal İmam Yurtlu, Ağustos 2020 tarihine kadar facebook’taki tüm videolarını ortadan kaldırdı. 19 Ocak 2021 saat 17:22’de facebook’tan yaptığı canlı yayında ise herkesten özür dilediğini, bir daha kimse hakkında konuşmayacağını Kur’an üzerine yemin ederek ilan etti. Ancak Yurtlu, bu paylaşımının içinde de (dk: 44:35) dediklerinin yapılmaması halinde kan döküleceği, aşiretler arası kan davası başlayacağı ve 30 yıl bitirilemeyeceği tehdidinde bulundu.

FETÖ’CÜNÜN DARBE İMALI VİDEOSUYLA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

Yurtlu’ya konuşmasında yaptığı, “Resulü Ekrem, 3 tane generalin bu ordu komutanlarından üç tanesinin rüyasına girecek, diyecek ki ‘bu benim evladıma sahip çıkın. Kalkın vazifenizi yapın” ifadeleri soruldu. Bilindiği üzere buna benzer ifadeler, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişiminden 2 yıl önce gerçekleştirdikleri örgütsel toplantılarında geçen, “Sıkıntı olduğu zaman 3 generale Cenab-ı Hak rüyada Hazreti Peygamber’i gösterecekmiş, ‘vazifenizi yapın’ diyecekmiş. Ordu ‘vatanım’ diye idareye el koyacak, Tayyip Erdoğan kaçacak ya da bir şey olacak” ifadeleriyle bire bir benzer nitelikte. Zaten Yurtlu, Şükrü Uluışık adlı FETÖ’cünün bu videosunu kendi konuşmasında lanse ediyordu.

GÜYA 3 GENERAL İLE ERDOĞAN, AKAR VE SOYLU’YU KASTETMİŞ!

Yurtlu, kendi konuşmasında geçen 3 generalle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kastettiğini iddia etti. 3’ü de sivil siyasetçi olan bu isimleri “general” olarak tarif etmesi dikkati çekti. Kendi söylediği ifadelere benzer sohbeti dinlediğini aktaran Yurtlu, bu tarz konuşmaları tasvip etmediğini öne sürdü. Ancak videoda Yurtlu’nun, “İzleyin iki dakikalık videodur” dediği, aynı rüyayı kendisinin de doğrulayarak aktardığı görülüyor. Yaptığı skandal konuşmayı önemsizleştirmeye çalışan Yurtlu’nun kendisini Tahşiye Yayınevi çevresinin hedef gösterdiğini ileri sürdüğü öğrenildi.

Ancak, Yurtlu’nun 24 Haziran 2019’da, yine darbe çağrısı içeren şu paylaşımda bulunmuş, ordunun “dizginleri eline alacağını” yazmış, orduyu göreve çağırmıştı:

KAHRAMAN ORDU DİZGİNİNİ ELİNE ALACAK. ORDU, MİLLETLE İTTİHAD EDECEK!

Adaleti hakikiyeyi temin edecek. Alem-i İslam’ı güldürecek. Yani alem-i İslam’ın gülmesi TÜRK ORDUSUNA BAĞLIDIR. Rabbim EN YAKIN ZAMANDA bunu TAHAKKUK ETTİRSİN! İnşallah VAKİT YAKINDIR! Eski TABULAR bir bir YIKILACAK. YERLE BİR OLACAK. Zaman Kur’an faslıdır.”

 

İŞTE O SKANDAL KONUŞMA KAYDI:

 

 

“HİÇ KURTULUŞUN YOK, ASKER AĞAM SENİ İZLİYOR”

İşte Yurtlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda geçen bazı bölümler:
“Takip edecekler mazgallardan girecekler, en derin odana kadar girecekler, hepsini çözecekler Allah’ın izniyle. Hiç kurtuluşun yok. Asker ağam gelince yarelerim iyi olur! Asker ağam seni izliyor asker ağam! Sen bu vatanı sahipsiz mi zannettin! Bu saatten sonra bunların yanında olan hiçbir insan kurtulamaz. Hiçbir tanesi kurtulamazlar. Aklı olan tövbe etsin kaçsın evine. Allah nurunu tamamlayacaktır”

YURTLU, TAHŞİYE KUMPASI’NDA GÜLEN’LE BİRLİKTE  AHMET AYTİMUR’UN DA YER ALDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Yurtlu, Muşlu Mehmed Doğan ve 132 kişiyi mağdur eden kumpasın başında Aytimur’un da yer aldığını şu sözlerle ifşa etmişti:

“Ahmet Aytemur, Bediüzzaman’ın talebesi seni hapse attı. Çaresiz kaldı adam, kurtulamıyordu. Dedi, “Bunları alın” dedi. “Seslerini kesin.” Devlet de seni onun sözü üzerine attı. Başka hiç kimsenin haberi yok bundan. İki sene sonra duymuşum, en yanındaki adam bana söyledi. Dedi, “Ahmet abi çaresiz kaldı, bunları hapse attı.”

İşte o konuşma:

YURTLU’NUN SOSYAL MEDYA EKİBİ ARASINDA TARTIŞMA VAR

Sosyal medya üzerinde Yurtlu ile birlikte hareket eden ve Tahşiye Yayınevi çevresini hedef aldığı gözlenen isimler, savcılık sorgulaması sonrası Selahaddin Yurtlu’yu da etiketledikleri paylaşımlarında destek çağrısı yaptılar. Savcılığın tutuklama talep etmemesine sevinen grup üyeleri, “dağ fare doğurdu” yorumunu yaptı. O gruptan olmayan bir kişinin uyarılarına Yurtlu’nun arkadaşlarının tepki gösterdiği görüldü.

YAZAR HÜSEYİN YILMAZ DA SELAHADDİN
YURTLU’YU SAVUNDUĞU TWEET’İNİ SİLMİŞTİ!

Eski Zaman ve Bugün gazetesi yazarı Hüseyin Yılmaz, Türkiye’yi darbe ve işgalle tehdit eden, insanların işkenceyle öldürüleceğini, ağızlarına para tıkılacağını yazan imam Selahaddin Yurtlu’nun videosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın twitter hesabınnı (@RTErdogan) da ekleyerek a paylaştı. Yurtlu’ya sosyal medyadan ve ulusal basından gelen aşırı tepki sonrası mesajını silen Hüseyin Yılmaz’ın, “18 Ağustos’a kadar iş bitecek”, “Asker ağam gelince yârelerim iyileşir” diyerek darbe tehdidi yapan Yurtlu’nun sözlerindeki skandalı örtmeye çalışması dikkat çekti. Yılmaz, savcılığı harekete geçiren ve tüm medyayı ve kamuoyunu ayağa kaldıran skandal konuşmaları, “haksızlığa uğramış insanların tehevvürü içinde kullandığı argo kelimeler” sözleriyle basitleştirmeye çalıştı.

“Selahaddin Yurtlu’nun Cumhurbaşkanına hitaben yaptığı uzun konuşmanın tamamını dinlemeden, Cumhurbaşkanını da iliştirerek paylaştm.Ancak konuşmanın ilerleyen kısmında haksızlığa uğramış insanların tehevvürü içinde kullandığı argo kelimeler sebebiyle mesajımı sidim. Bera-i malumat”

AÇIĞA ALINIP ALINMADIĞI ÖĞRENİLEMEDİ

Hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatılan Yurtlu’nun açığa alınıp alınmadığı öğrenilemedi. Yurtlu’nun konuşmaları Beylikdüzü Müftülüğü’nün de gündeminde.