yurtlu_manset_dosyatv3

Bu nasıl imam! Darbe tehdidi, askeri ve halkı isyana teşvik, zenginleri öldürme ne ararsan var!: “18 Ağustos’a kadar iş bitecek!”

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Beylikdüzü Müftülüğüne bağlı Hz. Hamza Camii’nde görevli resmi imam Selahattin Yurtlu, facebook hesabından yaptığı video-yayında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da devrileceği bir askeri darbe çağrısında bulundu. Yurtlu, “Asker ağam gelince yârelerim iyi olur. Asker ağam seni izliyor asker ağam! Sen bu vatanı sahipsiz mi zannettin!” dediği görüldü. Kendisine ait facebook hesabından düzenli olarak video yayınlar yaptığı görülen Yurtlu, 18 Ağustos 2021 tarihinden önce fakirlerin öncülük edeceği büyük bir ayaklanmanın çıkacağını, “zenginlerin sünnet edileceğini”; fakirlerin kurtulacağını ve “işin biteceğini” ileri sürüyor:

“Fakir fukara tamamen kurtulacak. Çok az kaldı. Sıra zengin kardeşlerimizin sünnetinde. Ben size ne dedim? SÜNNET BAŞLIYOR! SÜNNET MERASİMİ. LOKUMLARI HAZIRLAYIN.”

Konuşmasının ulusal medyada haber olmasının ardından bu ve buna benzer konuşmalarının yer aldığı kayıtları silen Selahattin Yurtlu, “Ben Erdoğan’a darbe yapılacak” demedim açıklaması yaptı. Ancak, konuşmalarında Türkiye’nin işgal edileceğini, “fakirlerin, zenginlerin ağzından girip kıçından çıkacağını” ileri sürdüğü bir kaosun 18 Ağustos’a kadar çıkacağını söylediği açıkça görülüyor.

“RESMİ İMAM” 2019’DA DA DARBE ÇAĞRISI YAPMIŞ!

Tüm video kayıtlarında sürekli Peygamber Efendimiz’i rüyasında gördüğünü söyleyerek manevi nüfuz elde etmeye çalıştığı görülen, Selahaddin Yurtlu’nun 24 Haziran 2019 tarihinde de darbe çağrısında bulunduğu ortaya çıktı. Yurtlu, “Kahraman ordu dizginini eline alacak, ordu milletle ittihad edecek.” diyor. Skandal konuşması ulusal medyada yer alınca, “Ben Erdoğan’ı kast etmedim” diyen Yurtlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başında bulunduğu hükümeti devirmeden ordunun 18 Ağustos’a ya da en geç 2023’e kadar nasıl “dizgini eline alacağını” izah edemiyor. Yine, “devletiniz kâfirlerin ordularına ezdirilirr” sözünü basit bir söz olarak göstermeye çalışıyor.

Toplumda zenginle fakirler arasındaki kaynaşmayı sağlaması gereken bir din görevlisinin, “fakirlerin isyan ederek zenginleri sünnet edeceğini” ileri sürmesi, bu iddiası için de “az kaldı” demesi dikkat çekiyor. “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek”, Türk Ceza Kanunu, Madde-216’ya göre “ağır cezalık suçlar” kapsamında yer alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı bir devlet memurunun halkı sosyal medyadan isyana çağırması, hatta bu konunda tarihler vermesi dikkat çekiyor.

İŞTE YURTLU’NUN 2019’DAKİ DARBE ÇAĞRISI!

İMAM YURTLU’NUN İSMİ, TAHŞİYE KUMPASI’NDA NASIL GEÇİYOR?

Yurtlu’nun darbe, halk isyanı ve toplu infazlar geleceğini söylediği videoda, Tahşiye Yayınevi çevresi ve Vartolu emekli imam Mehmed Doğan’a dönük ölüm tehditleri yaptığı da ortaya çıktı. Yurtlu’nun Tahşiye Yayınevi’ne dönük kumpasta FETÖ’ye müzahir Nurculuk akımlarından İttihad Yayınevi grubuyla birlikte rol aldığı Emniyet’e ait “gizli” damgalı belgelerle ortaya çıkmıştı. Yurtlu’nun o dönem Tahşiye grubunu FETÖ’cü polislere şikayet eden muhbirlerle temasta olduğu ve Tahşiye grubunun Bediüzzaman’ın talebelerine saldırı planı yaptığı iddiasında bulunduğu belirlenmişti. “Gizli” ibareli belgeler mahkemenin talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilmiş, bu sayede FETÖcü polislere gizli şekilde muhbirlik yapan İttihad Yayınevi grubuna ait isimlerin kim olduğu anlaşılmıştı. İttihad Yayınevi çevresinden 3 isim, Fetullah Gülen’in Tahşiye’yi hedef aldığı ünlü 6 Nisan 2009 tarihli konuşmasından sonra resmi raporlara göre FETÖ lehine en az 3 kez ihbarda bulunmuştu.

Selahaddin Yurtlu’nun, bugün olduğu gibi o dönem de Tahşiye grubu aleyhine asılsız iddialar yaydığı belirlenmişti. Fetullah Gülen, hedef gösterdikten sonra kumpasın gerekçesini Yurtlu’nun, “Tahşiye Yayınevi çevresi, Bediüzzaman’ın talebelerine zarar verecek” iftirası oluşturmuştu.

YURTLU, GÜLEN’İN TALİMATIYLA TAHŞİYE’YE KUMPASTA ROL ALAN
BEDİÜZZAMAN’IN TALEBESİNİ DE İFŞA ETTİ: AHMET AYTİMUR!

Selahattin Yurtlu, kendi rolünü önemsiz hale getirmek için Tahşiye Kumpası’nda Fetullah Gülen’in talimatıyla rol alanların başında Bediüzzaman’ın talebelerinden Ahmet Aytimur’un (Aytemur) da yer aldığını açıkladı. 18 Ocak 2021 tarihinde paylaştığı ve gün içinde sildiği facebook videosunda Yurtlu, Muşlu Mehmed Doğan ve 132 kişiyi mağdur eden kumpasın başında Aytimur’un da yer aldığını şu sözlerle ifşa etti:

“Ahmet Aytemur, Bediüzzaman’ın talebesi seni hapse attı. Çaresiz kaldı adam, kurtulamıyordu. Dedi, “Bunları alın” dedi. “Seslerini kesin.” Devlet de seni onun sözü üzerine attı. Başka hiç kimsenin haberi yok bundan. İki sene sonra duymuşum, en yanındaki adam bana söyledi. Dedi, “Ahmet abi çaresiz kaldı, bunları hapse attı.”

Emniyet’ten gelen evraklarda Yurtlu’nun da ismi geçiyor. Yurtlu, bir suç ya da kumpası Bediüzzaman’ın talebesi yaptığında meşrulaşacağını düşünüyor. Fetullah Gülen’in en üstteki rolünü ise ustaca örtmeye çalışıyor. Yurtlu, kendi rolünü de ortadan kaldırmak adına şu ifşaatta bulundu:

YURTLU, SKANDAL KONUŞMASINDA MUŞLU MEHMED DOĞAN’A
“GELECEK DARBEDE FECİ ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLECEKSİN!” DİYOR!

FETÖ mağduru Tahşiye Yayınevi çevresi ve Vartolu emekli imam Mehmed Doğan, FETÖ’yle işbirliği halinde olduğu iddia edilen bazı Nurcu grupların yeniden hedefinde. İmam Selahaddin Yurtlu’nun Erdoğan’ı başkanlıktan indirecek darbe, kaos ve katliam tehdidi yaptığı konuşmasında “Molla Muhammed” olarak bilinen emekli imam Mehmed Doğan’a yaptığı tehditler de yer alıyor. Yurtlu, facebook’tan sildiği; ancak tamamı Dosyatv’nin elinde olan skandal konuşmasında, “Yeni Türkiye, yep yeni Türkiye, TEK TÜRKİYE! Kur’an’dan çıkan ses! Yeni Türkiye, yep yeni Türkiye, TEK TÜRKİYE! Yeni Güven Projesi.” ifadelerini kullanıyor. FETÖ, Tahşiye grubunu örgüte ait STV’deki “Tek Türkiye” dizisinde hedef göstermişti. Selahaddin Yurtlu, Tahşiye grubunu tehdit ederken, iki kere, “Tek Türkiye” ifadesini kullanıyor. 18 Ağustos’a kadar Türkiye’de darbe ya da halk isyanı olacağını; asker ve halkın birleşip muhalifleri ortadan kaldıracağını ileri süren imam Yurtlu, Muşlu Mehmed Doğan’ın bu sırada feci şekilde öldürüleceğini söylüyor.

Selahaddin Yurtlu, aynen Fetullah Gülen ve diğer FETÖcüler gibi sembolik bir dil kullanıyor. Açık açık ölüm tehditleri ve kafa kesme tarifleri yapan Yurtlu, cümlelerinin sonunda “mânâ aleminde” diyerek sözü çeviriyor.

İŞTE YURTLU’NUN “ASKERİ DARBE” VE “CİNAYET” İÇERİKLİ SÖZLERİ:

“Takip edecekler mazgallardan girecekler, en derin odana kadar girecekler, hepsini çözecekler Allah’ın izniyle. Hiç kurtuluşun yok. ASKER AĞAM GELİNCE YARELERİM İYİ OLUR! Asker ağam seni izliyor asker ağam! Sen bu vatanı sahipsiz mi zannettin! Bu saatten sonra bunların yanında olan hiçbir insan kurtulamaz. Hiçbir tanesi kurtulamazlar. Aklı olan tövbe etsin kaçsın evine. Allah nurunu tamamlayacaktır. Seni çıkarır 10’uncu kattan aşağı atar ki yere yapışasın. 1’inci kattan attı mı tadı çıkmaz. Bekler bekler, ta 10’uncu kata çıkarsın oradan yere yapıştırır, fotoğrafın çıkar yere. Manzarası güzel olur o zaman.”

Yurtlu, bu sözlerini de, “Erdoğan’ı kast etmedim” diyerek normalleştirmeye çalışıyor. Şaşırtıcı şekilde Diyanet’te hâlâ resmi imam kadrosunda tutulan Yurtlu’nun zihin dünyasında başka insanları bu şekilde ölümle ve işkenceyle tehdit etmek, halkı ve askeri isyana davet etmek, insanları işkenceyle öldürmekle korkutmak “normal” olarak görülüyor.

SKANDALDA YENİ PERDE: İMAM YURTLU, CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN’DAN “BULUNDURMA RUHSATLI SİLAH” İSTEDİ!

Evinde bulundurma ruhsatlı silahı olduğunu açıklayan Yurtlu, skandal şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak, “taşıma ruhsatlı” hale dönüştürmesini ve 6 bin lirayı bulan vergisini de Erdoğan’ın ödemesini istedi. Yurtlu, “resmi bir imam” olarak son derece cüretkâr bir portre çiziyor. Skandal içerekli videolarını sildikten sonra, 18 Ocak 2021 saat: 22.00’de yaptığı yayında, “Fethullah Hocaefendi” sözlerini ağzından kaçırıyor. Skandal sözlerini ve darbe tehditlerini örtebilmek için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun ismini de suistimal eden Yurtlu, “Soylu’nun babasının evinde 4 gün misafir kaldım, mevlid okumak için gitmiştim. Beni ona sorun” diyerek Bakan Soylu’yu referans veriyor.

MEHDİ 2017’DE HAREKETE GEÇTİ! 18 AĞUSTOS’A KADAR İŞ BİTİYOR!

FETÖ lideri Gülen, örgütü tarafından Mehdi olarak görülüyor. Hz. Hamza Camii İmamı Selahaddin Yurtlu da, “Mehdi aleyhisselamın öncüleri 2017’de harekete geçmiş. 2023’te izn-i ilahi ile bizzat o mübarek gelip ordusunun başına geçecektir. Tığ gibi delikanlı. Nereye kaçıyorsunuz?” diye konuşuyor. Yurtlu’ya göre Türkiye Cumhuriyeti hükümeti devrilecek ve yeni kurulacak sistemde genelkurmay başkanı kendisine danışacak. Yurtlu, “Resul-i Ekrem görülmüştür rüyada, adalet gelecek. Bakın size söyledim. Tarih verdim 18 Ağustos’a kadar Türkiye’de hiçbir haksızlık kalmayacak. Allah’ın izniyle keremiyle.” diyor.

DEVLETİN İMAMI DEVLETİ İŞGALLE, HALK İSYANIYLA TEHDİT EDİYOR!

Yurtlu, konuşmasında, açık açık Türkiye’yi işgalle ve parçalanmakla tehdit ediyor. Söylediklerinin yapılmaması halinde devletin “tuzla buz olacağını”, yabancı ülkeler tarafından işgal edileceğini ve halk isyanı yaşanacağını söylüyor:

“Ben devlete de buradan bağırıyorum. Ey devlet: fakir fukaranın GÜNEŞİ DOĞMUŞ. Fakir fukaradan çalış YOKSA SEN DE YOK OLURSUN! İmana geleceksiniz bak. YOKSA TOZ BUZ OLURSUNUZ. KÂFİRLERİN ORDULARINA ALLAH SİZİ EZDİRİR. Fakirlerle oynamayın bakın, adam olun. O FAKİRLER ORDUSU VAR YA AĞZINIZDAN GİRER KIÇINIZDAN ÇIKAR. NEMRUDLAR GİBİ FIRAVUNLAR GİBİ AKIBETİNİZ DEHŞET OLUR. Para babaları fakir, fukara, ehl-i imanla oynuyorlar. Bunlara fırsat vermeyin. VERİRSENIZ SİZ DE ONLARLA BERABER GİDERSİNİZ. KUVVETİNİZE GÜVENMEYİN. DEVEDEN BÜYÜK FİL VAR. DÜŞMANIN İSTİLASINA UĞRARSINIZ.”

SKANDAL İFŞA OLUNCA KIVIRDI: BEN ONU KAST ETMEDİM!

Yurtlu, ap açık darbe, halk isyanı, cinayet tehditleriyle dolu skandal ifadeleri ulusal basında yer aldıktan sonra facebook’tan yaptığı açıklamada, “Ben onu kastetmedim” yorumunda bulundu. Bir din görevlisinin, devleti ve hedefine aldığı insanları tehdit etmesi dikkat çekici bulunuyor.

İŞTE YURTLU’NUN DARBE, TÜRKİYE’NİN İŞGALİ, HALK İSYANI
VE ZENGİNLERİN TEKER TEKER ÖLDÜRÜLECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ:
“ASKER AĞAM GELİNCE YÂRELERİM İYİLEŞİR”
18 AĞUSTOS’A KADAR “İŞ” BİTECEK!
ZENGİNLER “SÜNNET” EDİLECEK!

FETÖ’YE SON ANDA BİAT ETTİRİLECEK GRUP HANGİSİ?

Yurtlu, konuşmasında anlattığı plana muhalefet eden iki gruptan bahsederek birinin tavrını değiştirmesi halinde işlerin düzeleceğini belirtiyor. Yurtlu, onun olması için de, “Az kalmış” diyor:

“Türkiye’de din namına görünen iki müthiş cereyan var şimdi. İkisi de yanlıştır. İkisi de ehl-i sünnet akidesinden inhiraf etmiştir. Biri ifrat etmiş, biri tefrit etmiş. Cenab-ı Allah bu iki cereyandan bir tanesine hidayet nasip etsin. İsterse ikisine de etsin. Bakın bu iki cereyandan biri müstakim olursa devlet de kuvvetlenecek, diyanet de kuvvetlenecek, mearif de kuvvetlenecek, bütçe de güzel olacak. AZ KALMIŞ. Piç var, her alanda birkaç piç var. Bunları tık tık tık alacak ondan sonra ümmet rahat edecek. Hiçkimse bunun önüne geçemez. İster bana ajan de ister polis de. Ama Allah bana da bir şeyler bildiriyor.”

İMAM SELAHADDİN YURTLU, ALLAH VE PEYGAMBERLE
SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORMUŞ! CEBRAİL’İ DE BİZZAT GÖRMÜŞ!

Selahaddin Yurtlu: “Allah bana da bir şeyler bildiriyor!” – YouTube

Her hatırasında sürekli olarak Hz. Peygamber’i rüyasında gördüğünü, kendisini vazifelendirdiğini ileri süren Yurtlu, Cebrail meleği bizzat gördüğünü iddia ediyor. “Allah’ın kendisine bazı şeyler bildirdiğini ileri süren Yurtlu, mevcut rejimi değiştirecek askeri darbe konusunda şu tehditlerde bulunuyor:

“Bu Üstad’ımızın bir ihbarıdır. Orduda bir nur var ileride inkişâf edecek diyor. Nur nedir? Rontgen şua gibidir. Herşeyi görüyor. Sana bakınca anlıyor seni. Bu nur ileride inkişaf edecek. ORDU MİLLETLE İTTİHAD EDECEK. BİRLEŞECEK. OMUZ OMUZA VERECEK. ADALET-İ HAKİKİYEYİ TEMİN EDECEK. ALEM-İ İSLAM’I GÜLDÜRECEK. ADALETİ TEMİN ETMEK NEDİR? SAHTE İŞ YAPANLARI CEZALANDIRACAK!”

YURTLU, 15 TEMMUZ ÖNCESİ KİTLELERİ DARBEYE
HAZIRLAYAN FETÖCÜNÜN ÜNLÜ VİDEOSUNU YENİDEN LANSE ETTİ!

Selahaddin Yurtlu, 15 Temmuz’dan kısa süre önce Erdoğan’a darbe yapılacağını haber veren FETÖcü Şükrü Uluışık’ın ünlü videosunu da lanse ediyor. Yurtlu, Uluışık’ın rüyalarla süslü hikayesini aktararak, benzer bir askeri hareketliliğin 18 Ağustos 2021 tarihine kadar gerçekleşeceği ve muhaliflerin tamamen ortadan kaldırılacağı kehanetinde bulunuyor:

“Bakın bir şey var ben anlatmak istemiyordum. Ama anlatacağım. Üstad hazretleri, Hüsrev abiye birşeyler demiş, Mehmed Feyzi’ye de demiş. Ahir zamanla ilgili birkaç şeyler söylemiş. O anlatan adam biraz kendine göre anlatıyor. Direkt ben o videoyu veremiyorum. Tam mutmain olmadım o insanın anlatışından. Fakat bir şeyin tamamı doğru değilse, tamamı yanlış da değildir. İyi dinleyin bak, iki dakikalık bir şey. İleride bir kurban bayramı arefesinde benim bir seyyid talebem çıkar demiş. Naralar atar. Ve Resulü Ekrem evlatlarını onun imdadına gönderecek. Ondan sonrası var onu da diyeyim. Bunu Hüsrev abi diyor, Feyzi abi devamını diyor. Ondan sonra diyor Resulü Ekrem, 3 tane generalin bu ordu komutanlarından üç tanesinin rüyasına girecek diyecek ki bu benim evladıma sahip çıkın. Kalkın vazifenizi yapın. Peygamber, ehl-i beytinin rüyasına girer gösterir. Bu bağırdığı zaman onlar sesinden tanırlar. Derler ki, “Peygamber’in rüyada yardım edin dediği adamdır bu. Kurban bayramı arefesi. Konuşan da bunu 70 yaşlarında bir adam. BU RÜYALAR BÜYÜK BÜYÜK MÜJDELERİN MÜJDECİSİDİR.”

İTİRAFÇILAR, BU RÜYAYLA DARBEYE HAZIRLANDIKLARINI AÇIKLAMIŞTI

FETÖ davalarındaki itirafçılar da, darbenin 15 Temmuz’dan önce benzer sözlerle kendilerine bildirildiğini anlatmışlardı. 2016 yılının Kasım ayında Konya merkezli FETÖ operasyonlarında itirafçı olan pilot üsteğmen, 15 Temmuz’dan önce kendilerine izletilen videoları şöyle anlatmıştı:

“15 Temmuz’dan birkaç hafta önce cemaatte abim olan kişi, ikametinde bir araya geldiğimizde hükümet karşıtı videolar izletti. Bu videolardan birinde, örgütte Okuyucu olarak tanımlanan 2-3 kişiden biri diğerlerine ‘cemaat içerisinde büyük bir konumda bulunan abinin rüya gördüğünü, rüyasında ise Peygamberimizin iki generalin rüyasına gireceğini, bu generallerin bir yerde birleşip darbe yapacaklarını, yapmış oldukları bu darbe sayesinde her şeyin düzeleceğini, haksızlıkların ortadan kalkacağını, şu an bir haksızlık ortamı olduğu’ konuşmalarının yer aldığı görüntüler izletti.”

Yurtlu da skandal videosunda bu rüyayı kullanarak, “asker ağa”sı gelince, haksızlıkların ortadan kalkacağını, 2021’in “fakirin bayram senesi” olduğunu, “zenginlerin sünnet edileceğini”, “adaletsizliklerin giderileceğini” anlatıyor.

MEHDİ BANA 3 DİNAMİT LOKUMU VERDİ!

İmam Selahaddin Yurtlu, 2017’den beri Mehdi’nin, 1 yıldır da Deccal’ın rüzgarının estiğini ileri sürerek, Mehdi’nin kendisine 3 adet dinamit lokumu verdiğini belirtiyor. Konuşmasının bir başka bölümünde “zenginlerin sünnet edileceğinden” bahseden Yurtlu’nun orada kullandığı “lokumları hazırlayın” ifadeleri o kaosta kullanılacak dinamit lokumlarını hatıra getiriyor.

İşte o skandal sözler:

“Hz. Mehdi Aleyhisselam, Edirnekapı Şehitliği’nde gizlendi. 30 sene önce. 3 tane dinamit lokumu verdi elime dedi, git. İstanbul’un adı da Cezayir’dir. Dedi git, peşinden biz geliyoruz. Sıkıntı olursa, dinamitleri patlat, bizi ele verme dedi. Rüya. Topkapı’dan Edirnekapı’ya, Edirnekapı’dan Topkapı’ya bir yap, şehir düşer. Yapamazsan dinamitleri patlat. Emriniz olur efendim dedim. İki veziriyle beraber şehitliğe gizlendi, mezarların içine. Bir Topkapı yaptım bir Edirnekapı. Bir daha… Şehir düştü ya, bir de bir yarım havası olsun dedim, hava attım, bir yarım daha yaptım, bir döndüm ki Hazreti Mehdi vezirleriyle, peşinden âl-i Muhammed geliyor.”

İŞTE YURTLU’NUN LANSE ETTİĞİ O FETÖCÜNÜN CEHCAHLI KAHTANİ’Lİ DARBE “KEHANETİ!”

Havzalı FETÖCÜ Şükrü Uluışık, 15 Temmuz 2016 darbesini, 2 yıl önceden şu sözlerle haber veriyordu (Üstteki videonun sonunda):

“Hüsrev üstad dedi, o müthiş sıkıntı olduğu zaman 3 generale Cenab-ı Hak rüyada Hazreti Peygamberi
gösterecekmiş. Vazifenizi yapın diyecekmiş sallallahü aleyhi ve sellem. O generaller de üç gece üst üste görünce peygamberimizi görünce, onlar birbirini tanıyacaklarmış. Millet sıkıntıda. Tayyip Erdoğan ya kaçacak ya bir şey olacak gidecek. Bu deccalin sistemi gidecek. Ordu idareye el koyacak dedi üstat. Şeriat ve İslam diye değil diye değil, vatanım diye el koyacak. Şeriat-İslam derse olmaz”

FETÖ, o gece darbe bildirisini, “Yurtta Sulh Konseyi” olarak duyurmuş ve fikriyat olarak Kemalizm’i kullanmıştı.

Kendisini Yazıcı Nurcu olarak lanse eden FETÖcü Şükrü Uluışık’ın, Havza’da savcılık tarafından sorgulanmasına rağmen herhangi bir hapis cezası almadığı ortaya çıkmıştı. Uluışık’ı İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı ve genel başkan yardımcısı Erhan Usta’nın darbeden sonra ziyaret ettiği de medyaya yansımıştı.

FETÖ üyeleri 15 Temmuz sonrası 2017 yılının bahar ayları için de “bahar muştusu” ve “askeri darbe” içerikli tehdit mesajları yayınlamış, algı yönetimi yapmıştı.
FETÖ, son dönemde başta Tahşiye Davası olmak üzere Tevhid-Selam, 17-25 Aralık ve MİT TIR’ları davalarını uluslararası hale getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı mahkum etmeye çalışıyor. Bazı Nurcu grupların son aylarda FETÖ’nün hedefindeki Tahşiye çevresine aynen FETÖ’nün iddialarıyla sosyal medyadan yüklendikleri görülüyor. Tahşiye Yayınevi çevresi, kendilerini hedefe alan grupları “Paralel Nurculuk Yapılanması” ve “FETÖ’nün Nurcuları” olarak tanımlıyor.

TAHŞİYE’Yİ HEDEF ALAN GRUPTAN HÜSEYİN YILMAZ YURTLU’NUN SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

Eski Zaman ve Bugün gazetesi yazarı Hüseyin Yılmaz, Türkiye’yi darbe ve işgalle tehdit eden, insanların işkenceyle öldürüleceğini, ağızlarına para tıkılacağını yazan imam Selahaddin Yurtlu’nun videosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dikkate alması ricasıyla paylaştı. Yurtlu’ya sosyal medyadan gelen aşırı tepki sonrası mesajını silen Yılmaz’ın, “18 Ağustos’a kadar iş bitecek”, “Asker ağam gelince yârelerim iyileşir” diyerek darbe tehdidi yapan Yurtlu’nun sözlerindeki skandalı örtmeye çalışması dikkat çekti. Yılmaz, tüm medyayı ve kamuoyunu ayağa kaldıran skandal konuşmaları, “haksızlığa uğramış insanların tehevvürü içinde kullandığı argo kelimeler” sözleriyle basitleştirmeye çalıştı.

“Selahaddin Yurtlu’nun Cumhurbaşkanına hitaben yaptığı uzun konuşmanın tamamını dinlemeden, Cumhurbaşkanını da iliştirerek paylaştm.Ancak konuşmanın ilerleyen kısmında haksızlığa uğramış insanların tehevvürü içinde kullandığı argo kelimeler sebebiyle mesajımı sidim. Bera-i malumat”

MUSTAFA KAPLAN: YENİ 15 TEMMUZ PLANI DEVREDE, UYARIYORUM!

İmam Yurtlu’nun hedef göstermesiyle 10 yıl önceki kumpasta 17 ay hapis yatan Tahşiye Yayınevi sahibi gazeteci-yazar Mustafa Kaplan, 17 Ocak 2021’de facebook’tan şu paylaşımda bulundu:

“Bizi feryâda sevk eden ana unsurun, yeni bir 15 Temmuz denemesi için alttan alta hummalı bir faaliyetin yapıldığını sezmek olduğunu ifâdeye çalışıyorum. Bu sefer bilhassa dinî gruplar üzerinde ince işçilik yapılmaktadır. Devletin ilgili birimleri elbette benim gördüğümden gafil değildirler; ama yine de ben ekmeğini yediğim bu ülkenin zararına olabilecek her harekete dikkat çekmenin bir vatandaşlık görevi olduğu inancındayım.”

Mustafa Kaplan’ın 17 Ocak 2021 tarihli paylaşımı:

Mustafa Kaplan’ın 18 Ocak 2021 tarihli paylaşımı.

Mehdi’nin fedaisi olduğunu, dinamit lokumlarını üzerinde patlatacağını ve İstanbul’u fethedeceklerini anlatan Selahattin Yurtlu’nun bu ve buna benzer tehditlerle dolu facebook paylaşımlarını sildiği görüldü.

MÜFTÜLÜKTE YURTLU’YU KİM KORUYOR?

Yurtlu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ne gibi bir tasarrufta bulunacağı merak ediliyor. Yurtlu’nun Beylikdüzü’nden Küçükçekmece Dr. Hasan Yörük Camii’nde tayin edildiği ancak bu tayini durdurmak için sosyal medyada birlikte hareket ettiği isimlerden geçen hafta CİMER’e başvuruda bulunmasını istediği ortaya çıktı. Yurtlu, Dosyatv’ye ulaşan bir yakınının verdiği bilgiye göre, facebook’ta kendisiyle birlikte Tahşiye grubu aleyhine faaliyette bulunan R. Kara, Önder Ç, Yusuf Y, Battal L, Muhammed H, Yavuz Y, ve “genç takımı” olarak adlandırdığı isimlerin CİMER’e başvurmalarını istiyor. Daha önceki sansasyonel facebook paylaşımları sebebiyle de defalarca Beylikdüzü Müftülüğü’ne şikayet edildiği öğrenilen Yurtlu’yu kimin koruduğu merak ediliyor.

İŞTE YURTLU’NUN ÖNCE ORTADAN KALDIRDIĞI SONRA YENİDEN YAYINLADIĞI SKANDAL VİDEOLARIN LİNKLERİ

Yurtlu’nun bazılarını önce sildiği facebook skandal video paylaşımının linki:

https://www.facebook.com/selahaddin.yurtlu.9/videos/206634341162775

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=205371304622412&id=100054486307144&sfnsn=scwspmo

15 Ocak 2021 tarihli skandal konuşma:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=206634341162775&id=100054486307144&sfnsn=scwspwa