agirel_darbe_feto_tweetler_MANSET1

MURAT AĞIREL’İN 15 TEMMUZ HAİN DARBESİ SIRASINDA ATTIĞI SKANDAL TWİTLER

DOSYATV / ÖZEL HABER

Libya’da şehit olan MİT mensuplarının ismini ilk kez açıkladığı için ifadeye çağrılan ve tutuklanması talebiyle hâkim önüne çıkan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sırasında attığı twitler ortaya çıkan Ağırel’in, darbeyi FETÖ’nün yaptığı olgusunu ilk geceden itibaren reddettiği, tasfiye edilen FETÖcü subay ve bürokratlar lehine paylaşımlarda bulunduğu görüldü. Darbenin başladığı andan itibaren Türkiye’de on milyonlarca twit atılıp, herkes FETÖ darbesine karşı direnişe çağrılırken, Ağırel’in süreci gayet sakince izlediği, attığı mesajlarda da darbeye karşı herhangi bir direniş söyleminde bulunmadığı anlaşıldı. Ağırel, darbenin Erdoğan’a ya da ülkeye değil FETÖ’ye yapıldığını ima etmesi dikkat çekerken, Türkiye’de komuta kademesi değişen birliklerinin tümünü gösteren detaylı harita yayınladığı da ortaya çıktı.

Darbe sonrası meydanlardaki nöbet ve gösteriler ile Boğaziçi Köprüsü’ndeki anmayı “kutlama” olarak lanse eden Murat Ağırel’in, FETÖ darbesinin bastırılmasından rahatsız olduğu görüldü.