hanefi_avci_manset_feto_isa_hafalir_1

FETÖ’DE HANEFİ AVCI POLEMİĞİ! AVCI’YI ÖLÜMLE KİM TEHDİT ETTİ?

DOSYATV.COM /  HABER-ANALİZ

Eski emniyet müdürü ve istihbaratçı Hanefi Avcı, son bir hafta içinde verdiği röportajlarla siyaset gündeminde yine adından bahsettiren isimler arasında yer aldı. Hanefi Avcı’yla Haber Global kanalında Jülide Ateş’in yaptığı söyleşi yanında Fetullah Gülen’e bayrak açan eski cemaatçilerin oluşturduğu sitelerden Münferit Fikirler Platformu’nun yaptığı görüşme de polemik oluşturan röportajlar arasına girdi.

Hanefi Avcı’nın kim olduğu, normal devlet ya da derin devlet denen yapılanmanın neresinde bulunduğu yıllardır tartışılıyor. FETÖ’nün önde gelen “istihbaratçı-gazetecileri” Tuncay Opçin, Faruk Mercan ve Mehmet Baransu gibi isimler için bir dönem “Hanefi Bey” olan Avcı, örgüt tarafından eski emniyet ve istihbarat imamı olduğu belirtilen Kemalettin Özdemir ile birlikte hareket etmekle suçlanıyor. Özellikle Tuncay Opçin, Avcı’nın emniyet istihbarat daire eski başkanı Sabri Uzun ve yine eski emniyet müdürlerinden Emin Arslan’la birlikte FETÖ aleyhinde faaliyet yürüttüğünü yazıyor. Bu isimlerin hepsi FETÖ kumpasları sonucu hapis yatmak zorunda kalmıştı. Yine FETÖ’nün dolaşıma soktuğu dedikodu bilgilerine göre uzun dönem Kozanlı Ömer adıyla anılan “emniyet imamı” Osman Hilmi Özdil’le FETÖ içinde rekabet yaşadığı belirtilen Kemalettin Özdemir, son dönemde adından hiç bahsedilmeyen ancak hâlâ “kara kutu” olma özelliğini muhafaza eden önemli bir isim olarak görülüyor. Onunla ilgili soruşturmalar; ayrıca savcı ve hakimlerin bir duruşmada yalan beyanda bulunduğu için Özdemir’e karşı takındığı ilginç tavır geçmişte haber konusu olmuştu.

Mahkemedeki ifadelerinde hâlen FETÖ’ye dönük operasyonlarda devletin istihbarat ve emniyet teşkilatına yardımcı olduğunu ifade eden Özdemir’in kendisine en büyük rakip olarak görüp, yapıdan ayrılmasına sebep olduğu belirtilen Osman Hilmi Özdil’in Tayland’da Interpol tarafından yakalanması hadisesinde niçin “hareketsiz” kaldığı merak edilen konular arasında yer alıyor.

Haliç’teki Simonlar kitabıyla en kudretli olduğu dönemde FETÖ’ye bayrak açan Hanevi Avcı aleyhine Gülen ve ekibi bugüne kadar birçok yayın yaptı. Uzun dönem Hanefi Avcı’yla birlikte çalışan Tuncay Opçin (Arda Sualp) yanında en kapsamlı çalışma Mehmet Baransu adıyla Zaman eski Kültür Editörü Rasih Yılmaz’a ait Karakutu Yayınları listesinden yayınlandı. (Mösyö: Hanefi Avcı’nın Yazamadıkları) (Rasih Yılmaz, gazeteci-yazar Süleyman Özışık’ın şahitliğiyle darbeyi önceden bilen ve bu konuda “tehditkâr” ifadeler kullanan bir isim. Yılmaz ayrıca Fuat Avni ekibinden olduğunu youtube yayınıyla bizzat kendisi itiraf eden Kanada’da yaşayan Faruk Arslan’ın (Köpüklü Faruk) kitaplarını da yayınlayan isimdi.)

MÜNFERİT FİKİRLER HANEFİ AVCI’YLA KONUŞTU, FUAT AVNİ EKİBİ HAREKETE GEÇTİ

Avustralya’da yaşayan ekonomi profesörü İsa Hafalır’ın Hanefi Avcı’yla yaptığı görüşme aslında kendi takipçi çevresinin dışında çok fazla bir yansıması olmadı. Ancak Fetullah Gülen’in beslediği FETÖ medyasının firari üyelerinden Bülent Korucu’nun Zaman web sitesi yerine kurdukları TR724 sitesinde yazdığı yazı, Gülen’in bu gelişmeden ne kadar rahatsız olduğunu ortaya koyuyordu.

İşte Bülent Korucu’nun bir dönem Gülen grubuyla hareket ettiği ileri sürülen Hanefi Avcı hakkında alelacele yazdığı FETÖ örgüt raporu:

FETÖ SONUNDA HANEFİ AVCI’YI ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ