akdeniz_kubbe_hac_diyalog_gulen_manset

GÜLEN AŞIĞI KRİPTO FETÖCÜ AKDENİZ’İN, KUBBENİN ÜSTÜNE “HAÇ” KOYDUĞU YAZISI ORTAYA ÇIKTI!

DOSYATV.COM / ÖZEL HABER

Sosyal medyada en önde gelen “FETÖ düşmanı olarak” bilinirken, 8 Aralık 2020’de sahte hesabı yerine gerçek twitter hesabından bir FETÖ mollasını savunduğu için açık veren ve Dosyatv’nin araştırmasıyla kripto FETÖcü olduğu ortaya çıkan Süleyman Yasin Akdeniz’le ilgili skandal büyüyor. Akdeniz’in Fetullah Gülen’i övdüğü ve Gülen’i eleştirip reddiye yayınlayan dini cemaatleri kınadığı yeni bir yazı daha ortaya çıktı. Bugün Fetöcüleri kâfir ilan eden; hatta onları kâfir ilan etmeyenleri bile kâfir ilan kripto FETÖcü Süleyman Yasin Akdeniz’in, diyaloğu savunduğu yazısında cami kubbesi üzerine devasa bir “haç” konmuş görsel kullandığı belirlendi. Fetullah Gülen’i ve ziyaret ettiği Papa Jean Paul’ü öven Akdeniz, Hıristiyan ve Yahudilerle görüşmeyi kınayan müslümanları da eleştirdi.

İŞTE SÖZDE DİYALOG VE FETÖ DÜŞMANI AKDENİZ’İN YAZISININ BAŞINA KOYDUĞU O SKANDAL RESİM!

Dosyatv kendisini ifşa edene kadar, sosyal medyada sürekli, “2004’te Rüştü Tafral’la birlikte Fetullah Gülen’i ilk Süfyan ilan eden benim. Bu konuda birlikte kitap yazdım” diyen Akdeniz’in, 2010-2016 arasında hızlı bir diyalogçu ve Fetullah Gülen aşığı olduğu biliniyor. Sitesinde ve twitter hesabındaki o döneme ait arşivi sildiği için FETÖ aşkı ve hükümet düşmanlığına dair tweetleri bazı özel programlar sayesinde pey der pey bulunabiliyor. Konuyla ilgili ilk haberimizde Akdeniz’in, Ekrem Dumanlı’nın bile uzak durduğu dönemde Fuat Avni ekibinden firari FETÖcü Önder Aytaç’la samimi olduğu da ortaya çıkmıştı.
Hükümetle o zaman “cemaat” olarak adlandırılan FETÖ’nün kavgası 7 Şubat 2012 tarihindeki MİT kriziyle ayyuka çıkmıştı. FETÖcü savcılar MİT Müsteşarı Hakan Fidan başta olmak üzere diğer bürokratlara ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşacak şekilde bir operasyon düzenlemişti.
FETÖ’nün kamuoyundan tepki topladığı ilk “skandal” “huruç” eylemi buydu. İşte bu olay sonrasında oluşan nefret ortamına rağmen 27 Temmuz 2012 tarihli yazıda Süleyman Yasin Akdeniz, Fetullah Gülen’i ve diyalog projesini övüyordu. İslam’ın sembolü olan camilerin en gösterişli noktası olan kubesine dev bir HAÇ koyan Akdeniz, böylesine korkunç bir hakareti yazısının ana görseli olarak kendisine ait arastirmaciyazarlar.com.tr sitesinde yayınlıyordu. Yazıda, diyalog fitnesini eleştiren dini cemaatler ve Müslüman aydınlar ağır şekilde eleştirilirken, Akdeniz; Fetullah Gülen ve CIA güdümlü FETÖ okullarını övüyordu. Akdeniz, “Bugün diyalog olmasaydı dünya üzerinde açılan okullara müsade edilecek miydi? Batılı devletler sahip çıkıyor, Türkiye’de bazı dini cemaatler Gülen’i anlamıyor” diye yazıyordu. Gülen’e reddiye yazan ve bu yüzden kumpasa maruz kalan Tahşiye Yayınevi çevresi de üstü örtülü olarak Akdeniz’in oklarından nasibini alıyordu.

Akdeniz, kripto FETÖcülüğünü 8 Aralık 2020 tarihinde yanlışlıkla attığı ortaya çıkan tweetleriyle kendi kendine ele vermese, belki 17-25 Aralık 2013 öncesine ait yazı ve tweet’lerini izah edebilirdi. 8 Aralık’ta yaptığı hata Akdeniz’i ele verdi.

Akdeniz, 27 Temmuz 2012 tarihli skandal yazısında, yabancı devletlerin Fetullah Gülen’i ve cemaatini anladığını ancak Türkiye’deki diyalog çalışmalarına karşı çıkan bazı grupların özellikle dini cemaatlerin anlamadığını yazıyordu. Akdeniz, yazısında o cemaatleri “dinsizlerle birlikte olup din kardeşleri [!] aleyhine çalışmakla” suçluyordu.
Papa’ya yazılan mektupta “hazret” ifadesinin geçtiğini ancak bunun onu “kutsamak” için yazılmadığını ileri süren Akdeniz, Gülen’in “Vatikan misyonunun bir parçası olma” ifadesini ve “mukaddes Vatikan topraklarında vefat etmeyi” arzuladığı satırları perdeliyordu.

İşte Akdeniz’in skandal ifadeleri: 

  • Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi kendisine uzatılan bir açıklamasında papa hazretleri demiştir. Bu ifadenin kullanılmasından maksat da yine aynıdır. Yoksa hâşâ kutsallık manasını yüklemek asla değildir. Böyle olabileceği ihtimalini vermek dahi insafsızlıktır.
  • Şimdi gelinen noktada bir cemaat hareketi değil bir toplum bir halk hareketi olduğu aşikâr değil midir? Toplum sahip çıkmış parasıyla duasıyla canıyla. Devletler bu hizmete destek çıkmış. Kim neyden zarar ediyor. Kim neyden kar ediyor. Hayali açıklamalara değil zahirde olan icraatlara bakılmalı. Dert hizmet dert İslam bu aşikârdır. Yeter ki iyi niyetle araştırarak ön yargısız doğruyu görmek adına meseleye bakılsın. Yeter ki tenkit değil şahısları hedef alarak insan kıyımı yapmak değil dualar ile âminler ile yürüyen bir hizmetin hak üzerine devam etmesi için yardım himmet gösterilebilsin. 
  • Gelin dinsizlerinde karşı geldiği bir meselede müslümanlar dinsizlerle birlik olmayın, onlarla beraber aynı görüşü savunarak din kardeşlerinizi vurmaya çalışmayın diyorum.
  • Gelinen noktada şu an İslamiyet dairesi genişliyor. İslam’a dostluk artıyor. Risale-i nurlar Türkçe orjinalinden öğrenilip okunması için açılan okullar vesile oluyor. Kimse Yahudi ya da hristiyan olmuyor. Yahut onların kitabını kabul ediyoruz demiyorlar. Yahut onlarla dostuz demiyor. Bir Müslüman hristiyan olmuyorken bu hizmetlerle çoklar mümin oluyor.
  • Her doğru heryerde herkese ulu orta söylenilmez. Bazen mücadele taktik ve strateji gerektirir. Bugün diyalog olmasaydı dünya üzerinde açılan okullara müsade edilecek miydi? Bu kadar insan Risale-i Nur’u tanıyabilecek miydi? Risale-i nurlar ile İslamiyet’i öğrenebilecek miydi?
  • Ne vahim bir durum ki bir Allah var düşüncesinde birleşmeyelim. Ortak noktalarda birleşmeyelimi savunanlar farkında olmadan kendileri ile çok ayrı düşen kâfir dinsiz dedikleri ile aynı safta birleşebiliyorlar.
  • TAHŞİYE YAYINEVİNE 2012’DEKİ GÖNDERMESİ!: Bugün dinsizlik ateizim diyaloga karşı iken bazı müslüman cemaatler de karşı olduğunu sözde Kur’an’a dayandırdıklarını iddia ederek yapıyorlar. Sözlerinde doğru iseler dinsizlerle aynı safta bulunup sözde yanlış yaptıklarını iddia ettikleri fakat kâfir ve dinsiz olmayan müslüman kardeşlerine karşı gelmeleri ne kadar vicdani ve mantıkidir.

Akdeniz’in sildiği yazının archive.org sistemindeki kaydı:

https://web.archive.org/web/20150101092506/http://www.arastirmaciyazarlar.com.tr/haber/36-syasin-akdeniz-said-nursi-misyonerler-ve-hristiyan-ruhanleri-hem-.html

http://www.arastirmaciyazarlar.com.tr/haber/36-syasin-akdeniz-said-nursi-misyonerler-ve-hristiyan-ruhanleri-hem-.html

***

İLGİLİ HABERLER:

GÜLEN AŞIĞI KRİPTO FETÖCÜ AKDENİZ’İN, KUBBENİN ÜSTÜNE “HAÇ” KOYDUĞU YAZISI ORTAYA ÇIKTI!

FETÖCÜ AKDENİZ SKANDALI BÜYÜYOR! MÜSLÜMANLARI KINAYIP İSRAİL DOSTU GÜLEN’İ ÖVDÜĞÜ YAZILARI ÇIKTI!

MASKE DÜŞTÜ: “FETÖCÜ YASİN” GÖRÜNDÜ! FETÖCÜ YASİN AKDENİZ DOSYASI YENİ ŞAFAK’TA!

Tahşiye Davasının Kritik Şahidi Mustafa Aydın Niçin Hedefte? FETÖ’nün Amacı Biden Desteğiyle Davayı Tersine Çevirmek! – DosyaTV.com (dosyatv.com.tr)